ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ - ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ - ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωσή σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προωθεί την ιδιωτικοποίηση στο νερό και για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο μετονομάζεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) με διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής, δηλαδή εντάσσονται και οι ΔΕΥΑ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ΡΑΑΕΥ θα έχει την αρμοδιότητα για την «αναδιοργάνωση του τομέα της παροχής υπηρεσιών ύδατος» με συγχωνεύσεις και συνενώσεις ΔΕΥΑ με «καταμερισμό του γεωγραφικού πεδίου άσκησης των αρμοδιοτήτων τους λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής». Αυτό, για παράδειγμα στον Έβρο μπορεί να σημαίνει συγχωνεύσεις και μια ΔΕΥΑ στο νομό. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ΔΕΥΑ έχουν τεράστια προβλήματα και χρέη, για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί για την εκχώρηση σε ιδιώτες μπορεί κατά τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ να δίνονται κατευθείαν μεγάλα κομμάτια σε ιδιώτες.

Η ΡΑΑΕΥ αποκτά αρμοδιότητα να καθορίζει και να ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, να τις πιστοποιεί, να αξιολογεί τη διαχειριστική τους επάρκεια, να τους επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα. Ακόμη επιβάλλονται αυξημένες υποχρεώσεις σε ασφυκτικές προθεσμίες παρά το γεγονός ότι όλες οι ΔΕΥΑ είναι πλήρως αποδυναμωμένες από προσωπικό.

Δικαίως διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι, γιατί το νομοσχέδιο κινείται στην ίδια λογική με όσα έγιναν στον ΟΣΕ και οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, με όσα έγιναν στην Ενέργεια, που οδήγησαν σε ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια στους λογαριασμούς. Έχει συναντήσει την καθολική εναντίωση από το σύνολο των αρμόδιων φορέων.

Το νομοσχέδιο προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο νερό, η οποία ξεκίνησε από το 1999. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στην ίδια στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων, που αποτελεί πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ. Άλλωστε αυτοί διαχρονικά έχουν θεσπίσει στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας ένα σωρό τέλη, χαράτσια και πρόστιμα που πληρώνουν η λαϊκή οικογένεια, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.

Αυτό το νομοσχέδιο - μαμούθ, είναι αντιλαϊκό, φοροεισπρακτικό, αντιπεριβαλλοντικό και κατασταλτικό που παραδίδει με γρηγορότερους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που αφορούν το νερό και τα σκουπίδια, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού και των απορριμμάτων.

Η ένταξη του νερού σε Ρυθμιστική Αρχή είναι προαπαιτούμενο του ταμείου ανάκαμψης για την κοστολόγηση του νερού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, γεγονός που θα ακριβύνει το νερό για τα λαϊκά στρώματα. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ που ψήφισαν στην ευρωβουλή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί την κεντρική πολιτική της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό. Την ίδια ώρα, κόβεται το νερό σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, απαιτεί να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Καλεί συνολικά το εργατικό λαϊκό κίνημα να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών.
  • Για να μην υπάρξει καμία αύξηση στην τιμή του νερού, καμία διακοπή υδροδότησης στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα με βάση τις ανάγκες, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Για φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Για άμεση υλοποίηση, από το κράτος, όλων των αναγκαίων έργων υποδομής. Άμεση επιδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.
  • Για αποκλειστικά κρατική, ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τη διασφάλιση επάρκειας και ποιότητας και την αξιοποίησή τους.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video