ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Έβρου
Στα πλαίσια των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία εν όψει της 86ης ΔΕΘ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, επισκέφθηκε το Νομό Έβρου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του νομού Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δεμερντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση, τους βουλευτές Τάσο Χατζηβασιλείου και Κωνσταντίνο Μπλούχο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Ορεστιάδας και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.


Όλα τα μέλη του κλιμακίου, συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς. ενώ συζήτησαν με πολίτες και επαγγελματίες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Καστανιώτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους πολίτες του Έβρου. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες ακρίτες κρατούν πολύ ψηλά το φρόνημα της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση με μια σειρά έργων, με τον φράχτη στα σύνορα και την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης αναβαθμίζει την γεωστρατηγική θέση της περιοχής».


Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, συνοδευόμενος από Βουλευτές του κλιμακίου επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο, συναντήθηκε στο κέντρο πληροφόρησης Δάσους Δαδιάς με πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγούς, εκπροσώπους δασικών συνεταιρισμών της περιοχής, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στις Φέρες συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με παραγωγούς της περιοχής.


Ο κ. Μπαγινέτας μετά τις συναντήσεις δήλωσε: «Συμμετείχα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και επισκέφθηκα το νομό Έβρου όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθώ με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις μου δόθηκε η δυνατότητα να ακούσω τους προβληματισμούς και τις απόψεις των παραγωγών για διάφορα θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα της περιοχής. Παράλληλα συζητήσαμε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, για τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 καθώς και για τις δράσεις αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».


Το κλιμάκιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατά τόπους επισκέψεων παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Έβρου, όπου και πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Άκη Παρασκευόπουλου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Γραμματείες Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία συμμετείχε ως ομιλητής ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος και ανέλυσε το ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή στις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και ο τ. Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ο κ. Αβραμόπουλος.στις δηλώσεις του τόνισε:

«Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος έχουν πλέον περάσει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Το θέλησαν και οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, για δε τη Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας. Αυτό όμως συνιστά και μία ευκαιρία για το Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, για να δει με αισιοδοξία και δυναμικά το δικό της μέλλον. Αναπτυξιακά αλλά και από τη άλλη πλευρά που έχει α κάνει με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος ότι αυτήν την εποχή το ενδιαφέρον στρέφεται και από την Αθήνα περισσότερο προς τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Η επίσκεψή μου εδώ είναι στα πλαίσια ενός προγράμματος της ΝΔ και στην ουσία πρόκειται για την πρώτη μου έξοδο με κομματική αποστολή, μετά την επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες, με σκοπό μέσα από αυτήν τη ενημερωτική συνάντηση, να αναπτύξουμε όλες τις σκέψεις αλλά και τη ίδια την πολιτική που έχει να κάνει με το ρόλο της χώρας μας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, με τις γενικότερες εξελίξεις και τα απόνερα της κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία και βέβαια με το πως εξελίσσονται και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όχι όμως μόνο σε αυτά αλλά και σε ένα γενικότερο περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο με τα Βαλκάνια να περνάνε σε μία νέα εποχή, όπου βλέπουμε με ανησυχία να ανεβαίνει το θερμόμετρο του εθνικισμού και με τη Ανατολική Μεσόγειο επίσης να μπαίνει σε μία κρίσιμη περίοδο. Όλα αυτά φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Έχουμε μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που και προσωπικά έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη κατεύθυνσή που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα ώστε να βγούμε σε ασφαλή λιμάνια μέσα από την κρίση που όλο και περισσότερο γενικεύεται».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές του νομού κ.κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης ΝΔ και Βουλευτής Σερρών, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος κατά τη εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε:

«Η χώρα πρωταγωνιστεί και πάλι στα μεγάλα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Έχουμε ανακτήσει την Εθνική μας περηφάνια, την οποία κάποιοι στο παρελθόν δυστυχώς διαχειρίστηκαν ως κουρελόχαρτο και μέσα σε τρία μόλις χρόνια, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να υπογράψει πολύ σημαντικές συμφωνίες με εταίρους και συμμάχους αλλά και συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που δείχνουν το τρόπο με τον οποίο επιλύονται οι περιφερειακές διαφορές από τα σοβαρά και πολιτισμένα κράτη. Σήμερα λοιπόν ο κόσμος δυστυχώς σκοτεινιάζει… Και σκοτεινιάζει γιατί υπάρχουν ορισμένοι ηγέτες που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία και να το κάνουν αυτό με βία. Εμείς λοιπόν, η δικής χώρα σήμερα υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκεται με απόλυτη σοβαρότητα και στιβαρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ναι! Και η Θράκη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξωτερική μας πολιτική. Γιατί στην ουσία εξυπηρετεί το εθνικό μας αφήγημα που λέει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρέχει ασφάλεια. Και το γεγονός ότι εδώ η Θράκη εξελίσσεται σε έναν γεωπολιτικό και ενεργειακό κόμβο, που σιγά σιγά γίνεται γνωστή στα πέρατα του κόσμου, μόνο χαρά και υπερηφάνεια γεμίζει εμάς τους Βουλευτές της ΝΔ που στηρίζουμε την πολιτική αυτή χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αστερίσκους».

Το παρών στην επίσκεψη έδωσε και η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Υπεύθυνη για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενα Σώκου.




[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video