ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προτάσεις Γεωργίου Αλεπάκου για το πρόβλημα της στέγασης Νηπιαγωγείων στην Αλεξανδρούπολη

Προτάσεις Γεωργίου Αλεπάκου για το πρόβλημα της στέγασης Νηπιαγωγείων στην Αλεξανδρούπολη
του Γεωργίου Αλεπάκου

Στο πρόσφατο παρελθόν βασάνιζε τους δημοτικούς συμβούλους και τον εκάστοτε Δήμαρχο το πρόβλημα της έλλειψης Νηπιαγωγείων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Με υψηλούς τόνους πάντοτε οι εκπρόσωποι της Α/θμιας Εκπαίδευσης έθεταν με δραματικούς τόνους το πρόβλημα της ανυπαρξίας και της στέγασης Νηπιαγωγείων στην πόλη μας.

Πριν μερικά χρόνια υπό την πίεση των φορέων και των πολιτών η τότε δημοτική αρχή με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης βρήκε την εύκολη λύση. Εισηγήθηκε την ανέγερση νηπιαγωγείου εντός του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου!!!. Για τον λόγο αυτό στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2013 ενέταξε το έργο «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου» προϋπολογισμού 1.000.000 € με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ.

Έτσι συνεχίστηκε το έγκλημα της καταστροφής του ιστορικού γηπέδου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την ανέγερση σχολείων μέσα στον αύλειο χώρο των υπαρχόντων σχολικών κτηρίων, δίπλα μάλιστα στο ΚΟΣΜΗΜΑ της πόλης μας όπως είναι το διατηρητέο κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί με ποια εκπαιδευτική λογική τα νήπια πρέπει να στεγάζονται και να προαυλίζονται στον ίδιο χώρο με τα μεγάλα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου!!!.

Εν προκειμένω υπάρχουν έτοιμες λύσεις που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν αρκεί να υπάρχει θέληση και νομίζω ότι τέτοια δεν λείπει από τον Δήμαρχο μας Γιάννη Ζαμπούκη.

Α) Άμεση μεταφορά και εκκένωση του υπάρχοντος μπροστά από το στάδιο "ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ" αθλητικού κτιρίου. Με ελάχιστα έξοδα το υπάρχον συγκρότημα ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ μετατρέπεται εύκολα σε νηπιαγωγείο. Και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι κτίριο αθλητικού σκοπού καθόσον επί χρόνια ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το χρησιμοποιούσε ως Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο και τώρα ακόμη το χρησιμοποιούν κάποιοι σύλλογοι και σωματεία.


Β) Η παλιά Συναγωγή (ΧΑΒΡΑ) δηλαδή η εβραϊκή εκκλησία επί της οδού Μαζαράκη σήμερα χρησιμοποιείται από την εκκλησία για Χριστιανική Εστία. Το κτήριο ανήκε στην ιδιοκτησία του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου (ΚΙΣ) και με το υπ΄ άριθ.51.383/4-8-1958 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Αθηνών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (τομ.Ι α/α 4851) μεταβιβάσθηκε λόγω πώλησης στο σωματείο με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ".


Πράγματι ενώπιον του άνω συμβολαιογράφου εμφανιστήκαν αφ΄ ενός ο Δαυίδ Σαμουήλ Αμαρίλιο, έμπορος κάτοικος Αθηνών, ενεργών εν προκειμένω ως Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του εν Αθήναις εδρεύοντος Κεντρικού Ισραηλινού Συμβούλιου Συντονισμού και Γνωματεύσεως (Κ.Ι.Σ.) λειτουργούντος βάσει των νόμων 367/1945 & 61657/1951 και του Β.Δ. 25-6-1951 και δυνάμει αποφάσεως του συμβουλίου ληφθείσης κατά την συνεδρίασιν του της 17 Ιουλίου 1958 κλπ… Και αφετέρου ο κ. Άθως Μιλτιάδου Δάλλας, Πολ. Μηχανικός κάτοικος Αθηνών, εκπροσωπών εν προκειμένω το ενταύθα εδρεύον ανεγνωρισμένο Σωματείον υπό τον τίτλον "Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων "Η Χριστιανική Αγωγή" ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και συμφώνως προς το καταστατικόν του και προς απόφασιν αυτού… κλπ.

Εν προκειμένω με λίγη καλή διάθεση και με την προσφορά και την καλή θέληση και την μεσολάβηση του Δεσπότη μας κ.κ. Ανθίμου, μπορεί το εν λόγω ακίνητο να παραχωρηθεί στο Δήμο ή να αγοραστεί από τον τελευταίο και με λίγα έξοδα να γίνει ένα ακόμη νηπιαγωγείο.

Με τιμή

Γεώργιος-Ελευθέριος Αλεπάκος
Συνταξιούχος νομικός
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video