ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Σχεδιάζονται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε ημέτερους και εταιρείες

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Σχεδιάζονται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε ημετέρους και εταιρείες
Επερώτηση με θέμα: «Σχεδιάζονται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε ημετέρους και εταιρείες», υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστο Μέτιο.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράφει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου.

Η επερώτηση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

Προς τον κ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θέμα: Σχεδιάζονται σκανδαλώδεις παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε ημετέρους και εταιρείες.

Με τις αλλαγές που επέφεραν αρχικά ο 4711/2020 και ακολούθως ο Ν.4951/2022 στον νόμο 4061/2012, δόθηκε η δυνατότητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς καν την γνώμη των κατά τόπους Αγροτικών Διευθύνσεων των Περιφερειών, να προχωρά απευθείας στην παραχώρηση κατά χρήση δημόσιων ακινήτων (την διαχείριση των οποίων έχει το Υπουργείο) σε όσους ιδιώτες ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση Α.Π.Ε. και των κάθε είδους υποδομών τους. Ουσιαστικά, δόθηκε η δυνατότητα στους κυβερνώντες, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της τοπικής γεωργίας και της κτηνοτροφίας, να παραχωρούν κατά χρήση δημόσιες εκτάσεις σε «ημέτερους» επιχειρηματίες με το τίμημα που η ίδια η κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της θα επιλέγει. Τόσο απλά. Μάλιστα ο Ν.4951/22 προέβλεψε την κατά χρήση παραχώρηση τέτοιων εκτάσεων για φωτοβολταϊκά κι ανεμογεννήτριες ακόμη κι αν τα ακίνητα αυτά παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον…

Επειδή στην Περιφέρειά μας εμφανίστηκαν κατά περιόδους διάφοροι επενδυτές αναζητώντας να εγκαταστήσουν κυρίως πάρκα φωτοβολταϊκών σε εκτάσεις κοινόχρηστες (π.χ, βοσκοτόπια κλπ), αιτούμενοι την θετική γνώμη των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας κατά την έγκριση των περιβαλλοντικών του όρων, ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

Εάν έχει εικόνα από τις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας, ποιες μέχρι τώρα εκτάσεις και που, έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση με βάση το άρθρο 4 του Ν.4061/2012, απευθείας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε ποιους.

Να ερωτηθούν οι αρμόδιες Δ/νσεις πως αξιοποιούνταν μέχρι πρότινος οι όποιες παραχωρηθείσες εκτάσεις από το Υπουργείο εκτάσεις και εάν αυτές θεωρούνται απαραίτητες για την στήριξη κι ανάπτυξη της τοπικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Ο επερωτών

Χρήστος Χατζηπέμου
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video