ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση Ζαμπούκη με ερασιτέχνες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι του Μαΐστρου

Συνάντηση Ζαμπούκη με ερασιτέχνες αλιείς που δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι του Μαΐστρου
Τους ερασιτέχνες αλιείς από το λιμανάκι του Μαΐστρου υποδέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ναϊτίδη. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω αλιευτικού καταφυγίου.

Ο μικρός αυτός κόλπος έγινε προσωρινό λιμανάκι για τους αλιείς της περιοχής όταν ξεκίνησαν πριν χρόνια τα έργα για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την ευθυγράμμιση της γέφυρας του Μαΐστρου. Την εποχή εκείνη ήταν πραγματικά μια λύση σωτηρίας για τους ερασιτέχνες παράκτιους αλιείς. Η υπόστασή του, όμως, ως αλιευτικό καταφύγιο δεν είναι επίσημη και ουσιαστικά κανένας φορέας και καμία υπηρεσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει.


Η μόνη δυνατότητα που είχε δοθεί και δεν αξιοποιήθηκε από την τότε δημοτική αρχή ήταν τον Ιούλιο του 2018, οπότε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2728 Β΄10/7/2018 η υπ΄ αριθμ. 32901 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση της παραγράφου 8 του άρθρου 140 Ν.4504/2017, που αφορά ρυθμίσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και προέβλεπε τη σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ως αυτοτελών υπηρεσιών του Δήμου μετά από απόφαση των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να υπαχθούν στην αρμοδιότητά τους υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια, λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα.


Ο δήμαρχος εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του και δρομολόγησε ήδη τις διαδικασίες, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ερασιτέχνες αλιείς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση, τον έλεγχο λειτουργίας και την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς από την κατασκευή του ως αλιευτικό καταφύγιο στον Μαΐστρο μέχρι και σήμερα, η διαχείρισή του δεν έχει υπαχθεί σε καμία υπηρεσία ούτε φορέα.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video