ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου και 6ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ορεστιάδας

Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου και 6ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ορεστιάδας
Στις 29 Αυγούστου 2022 υπογράφηκε η σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας και της αναδόχου εταιρίας, του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 2ου Δημοτικού Σχολείου και 6ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ορεστιάδας», προϋπολογισμού 957.899,60 €.

Με το έργο αυτό προβλέπεται να γίνουν παρεμβάσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 6ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ορεστιάδας, οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν την ενεργειακή αλλά και την λειτουργική αναβάθμιση των συγκεκριμένων σχολικών κτιρίων.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, θα γίνει εξωτερική θερμομόνωση των κάθετων επιφανειών και αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα θερμοδιακοπής και δίδυμους ενεργειακούς υαλοπίνακες, ή πυρασφάλειας όπου απαιτείται. Επίσης, θα τοποθετηθούν κινητές σίτες αερισμού και προστατευτικές μπάρες-κιγκλιδώματα από ευθύγραμμες ράβδους αλουμινίου, όπου απαιτείται, σύμφωνα και με τις υποδείξεις την επιβλέπουσας Υπηρεσίας.

Σχετικά με τη στέγη του συγκεκριμένου σχολείου, θα γίνει αποξήλωση των υφιστάμενων κεραμιδιών και εκ νέου επικεράμωση με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου, αφού πρώτα αντικατασταθούν τεγίδες, σανιδώμα κτλ τα οποία χρήζουν αντικατάστασης, τοποθετηθούν πλάκες θερμομόνωσης κεκλιμένων οροφών και γίνει επίστρωση με ελαστομερή υδρατμοπερατή μεμβράνη. Επιπρόσθετα, θα γίνει τοποθέτηση κλωβού για την αντικεραυνική προστασία του σχολείου, δύο μεταλλικών πτυσσόμενων σκαλών, ώστε να εξυπηρετηθεί η πρόσβαση στη στέγη του σχολείου και ενός φεγγίτη στέγης από αλουμίνιο, ο οποίος παρέχει τέλεια στεγάνωση και εξασφαλίζει σωστή μόνωση.

Στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων - γυμναστήριο του σχολείου θα γίνει αντικατάσταση του υφιστάμενου ξύλινου δαπέδου με νέο δάπεδο ραμποτέ από ξυλεία τύπου Σουηδίας, αφού πρώτα αποκατασταθεί το πιθανό πρόβλημα καθίζησης που έχει παρουσιαστεί. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση της υφιστάμενης υδρορροής στην ανατολική όψη του κτιρίου.

Τέλος, περιμετρικά του σχολείου, σε σημεία που θα υποδείξει η επιβλέπουσα Υπηρεσία, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα εξωτερικού φωτισμού με βραχίονα και φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED).

Στο 6ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας, θα γίνει εξωτερική θερμομόνωση των κάθετων επιφανειών και αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα θερμοδιακοπής και δίδυμους ενεργειακούς υαλοπίνακες. Επίσης, θα τοποθετηθούν κινητές σίτες αερισμού όπου απαιτείται, σύμφωνα και με τις υποδείξεις την επιβλέπουσας Υπηρεσίας.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 957.899,60 € και θα χρηματοδοτηθεί από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» με το ποσό των 388.475,00 € και από πόρους του Δήμου Ορεστιάδας με το ποσό των 569.424,60 €.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video