ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάχη με τις φλόγες για έκτη μέρα στο Δάσος της Δαδιάς (video)

Μάχη με τις φλόγες για έκτη μέρα στην Δαδιά Έβρου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για 6η συνεχόμενη μέρα συνεχίζει να κατακαίει το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου η πύρινη λαίλαπα, απειλώντας το μοναδικό οικοσύστημα μίας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας, καθώς έχουν αποτεφρωθεί περίπου 25.000 στρέμματα από το δάσος Natura. Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η προσοχή εστιάζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα, προς την Λευκίμη, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες αλλά και η μοναδική αποικία, του μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Υπολογίζεται πως μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί από την φωτιά 25.000 στρέμματα δάσους, ενώ σημαντική είναι η επιβάρυνση του οικοσυστήματος των άγριων ζώων και πτηνών που ζουν εκεί.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα. Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα “Δευκαλίωνα” αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες το χωριό της Δαδιάς κινδύνεψε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά οι αντιπυρικές ζώνες που άνοιξαν Πυροσβεστική και υλοτόμοι, καθώς και η επέμβαση των επίγειων δυνάμεων, κράτησαν την φωτιά μακριά από τα σπίτια του οικισμού.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Δαδιά, Προβατώνας, Λύρα και Λευκίμη

«Συνεχίζουμε να επιχειρούμε στην πυρκαγιά, έχουμε φέρει νέα μηχανήματα έργου για να αναπτύξουμε νέα αντιπυρική ζώνη για να αποφευχθεί η είσοδος της πυρκαγιά στην πιό σημαντική ζώνη» ανέφερε ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης από την περιοχή της Δαδιά, όπου για έκτη μέρα η φωτιά καίει σε τμήμα του Εθνικού Πάρκου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά Δαδιά, Προβατώνας, Λύρα και Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου. Σοβαρό πλήγμα από την πυρκαγιά έχουν δεχθεί τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας που συμβιώνουν το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.


Μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής Copernicus για την χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, τα οποία μέχρι στιγμής εκτείνονται σε έκταση 23.000 στρεμμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video