ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κάμπος Τυχερού Έβρου: Ένα ανώνυμο σκουλήκι αποκαλύπτει την ανικανότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Κάμπος Τυχερού Έβρου: Ένα ανώνυμο σκουλήκι αποκαλύπτει την ανικανότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Στο δεξιό της πλευρό δείχνει να …κοιμάται για άλλη μια φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει εμφανιστεί στον κάμπο του Τυχερού Έβρου και απειλεί να τινάξει το σύνολο των καλλιεργειών στον …αέρα! Η εμφάνιση προ ημερών ενός σκουληκιού (ανώνυμου μέχρι σήμερα) που κατατρώει τις καλλιέργειες τριφυλλιού και ακολούθως επεκτείνεται ταχύτατα σε κάθε είδους καλλιέργεια (ηλίανθος, βαμβάκι κλπ) έχει σπείρει τον πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι πασχίζουν μόνοι τους, με ψεκασμούς, πληρωμένους από την τσέπη τους, να σώσουν τις καλλιέργειες τους.


Απέναντι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει διαμορφωθεί, με τις καλλιέργειες να καταστρέφονται από αυτόν τον περίεργο κι ανώνυμο εισβολέα και την απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για ανάλογες καταστροφές, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το μόνο που έπραξε είναι να εκδώσει ανακοίνωση «αυστηρής σύστασης» προς τους παραγωγούς να προβαίνουν σε ψεκασμούς μόνο κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες «για την  προστασία των μελισσοσμηνών».


Προφανώς η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν κατάλαβε ότι απέναντι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν συστήνεις στον παραγωγό να περιμένει να …νυχτώσει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ούτε σπέρνεις το διχασμό ανάμεσα στους μελισσοκόμους και τους αγρότες που άμεσα θίγονται από την κατάσταση αυτή. Μια σοβαρή Διοίκηση θα είχε ήδη φροντίσει για την μετακίνηση των κυψελών σε άλλες περιοχές, π.χ. στη Λευκίμμη, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, με την συνδρομή της ίδιας και του συνόλου των Υπηρεσιών της και όχι με τις …συστάσεις της και την φιλοτιμία των λιγοστών γεωπόνων της. Άλλωστε ποια χρεία παραμονής θα είχαν τα μελισσοσμήνη σε ένα αυριανό καταστραμμένο τοπίο…


Μια σοβαρή Διοίκηση… Θα ήταν αυτή που θα προχωρούσε άμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος με ψεκασμούς που θα βάρυναν το δικό της προϋπολογισμό ή τον προϋπολογισμό της Πολιτείας κι όχι την τσέπη των αγροτών. Που θα αναζητούσε και θα έβρισκε την φόρμουλα όχι μόνο αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά και της ανακούφισης των ήδη πληγέντων. Μια σοβαρή Διοίκηση…

Και σίγουρα όχι αυτή που δείγματα της ασυνέπειάς της έχουν ήδη γνωρίσει από κοντά οι κάτοικοι του Τυχερού. Ενδεικτικά, για την αποκατάσταση των ζημιών στο ρέμα Σαράντη τον Γενάρη του 2021 χρειάστηκε να περάσει και ο Μάιος του 2022, ενώ δεν έχει ακόμη προκηρύξει την μελέτη για το αρδευτικό που πανηγυρικά παρουσίαζε ότι ΘΑ πράξει ήδη από το φθινόπωρο του 2019.

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video