ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διδυμότειχο: Παρουσίαση του τόμου της Δ.Σ.Ο. «Αγία Σοφία - Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο»

Διδυμότειχο: Παρουσίαση του τόμου της Δ.Σ.Ο. «Αγία Σοφία - Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο»
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο η παρουσίαση του τόμου που εξέδωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ως γνωστόν μέλος της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. και Ταμίας της είναι ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία της παρουσίασης του Τόμου στον Έβρο και ειδικότερα στο Διδυμότειχο. Έτσι σε συνεργασία της Δ.Σ.Ο. με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δήμου Διδυμοτείχου διοργανώνεται η εκδήλωση στην ιστορική πόλη της Θράκης, που είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την Αθήνα και άλλες πόλεις του εξωτερικού στην Ελληνική Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
  • 19:45 Πέρας προσέλευσης των συμμετεχόντων.
  • 20:00 Βυζαντινή χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
  • 20:20 Καλωσόρισμα από τον Ταμία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτή Έβρου κ. Σταύρο Κελέτση.
  • 20:25 Καλωσόρισμα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.
  • 20:30 Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.
  • 20:35 Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
  • 20:50 Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή Δρ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.
  • 21:00 Εισήγηση - παρουσίαση του Τόμου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Καθηγητή Γεώργιο Τσιγάρα.
  • 21:10 Προβολή βίντεο για τους ναούς της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο.
  • 21:15 Τιμητική αναφορά στον ερευνητή κ. Μιχάλη Πατέλη για την συνεισφορά του στην εκπόνηση του Τόμου.
  • 21:20 Πέρας της εκδήλωσης και διανομή του τόμου στους συμμετέχοντες.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με παράκληση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας κατά του Covid-19. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί με παραδοσιακά τραγούδια για την «Αγιά Σοφιά» που θα αποδώσει η Βυζαντινή Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου καθώς και με έκθεση φωτογραφίας με τους Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο (από τον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο.) ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο τόμος θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video