ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάει... πίσω (ξανά) η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Πάει... πίσω (ξανά) η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης
Νέα παράταση για τέλη Σεπτέμβρη πήρε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής οικονομικών προσφορών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ), ενώ η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών είχε οριστεί για σήμερα. Η ημερομηνία κατάθεσης έχει μετατεθεί τουλάχιστον δύο φορές από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχήματα που ενδιαφέρονται χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων τους, όπου και μετατίθενται για μετά τις 18 Σεπτέμβρη.

Στην διαδικασία κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της 18ης Οκτωβρίου 2020 συμμετείχαν:
  1. QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
  2. Κοινοπραξία CAMERON S.A. - GOLDAIR CARGO A.E. - BOLLORE AFRICA LOGISTICS
  3. Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS - EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  4. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΛΘ Α.Ε.)

Σύμφωνα με το crisismonitor.gr, εμπλοκή στο κοινοπρακτικό σχήμα που συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου φαίνεται ότι ευθύνεται τελικά για τη νέα καθυστέρηση στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς η πλευρά της Black Summit διαφωνεί με την παράταση και υπογραμμίζει ότι ήταν έτοιμη να καταθέσει προσφορά.

Φαίνεται ότι το αίτημα παράτασης που κατέθεσε τελικά η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο Όμιλος Κοπελούζου, αναφορικά με την ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είναι απόρροια της αποχώρησης της Bollore Africa Logistics από την κοινοπραξία CAMERON S.A.

Η Bollore Africa Logistics φαίνεται ότι αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινοπραξία CAMERON S.A. - GOLDAIR CARGO A.E., στην οποία εμπλέκεται η οικογένεια Κοπελούζου. Η Bollore εξαγοράστηκε τον Μάρτιο από την MSC με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει με το κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Η εν λόγω εταιρία είχε ρόλο port operator στο σχήμα που σημαίνει ότι χωρίς αυτή η κοινοπραξία στερείται στοιχειωδών προϋποθέσεων.

Το θέμα όμως - αν και ανακοινώθηκε στο VDR προ ημερών - ήταν γνωστό από καιρό. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι εναπομείναντες κοινοπρακτούντες εταίροι επιχειρούσαν να αλλάξουν την απόφαση, είτε καθυστέρησαν την διακοίνωση των εξελίξεων για να το εκμεταλλευτούν ως επιχείρημα για την καθυστέρηση.

Από την άλλη πλευρά, η Black Summit, που έχει την ανοικτή υποστήριξη των ΗΠΑ και συμμετέχει σε κοινοπραξία μαζί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - EUROPORTS και το EFA GROUP, δηλώνει έτοιμη να καταθέσει προσφορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ αν και αρχικά αντιστάθηκε στο δια περιφοράς αίτημα για καθυστέρηση - κάνοντας και ότι δεν ακούει - εν τέλει πειθαναγκάστηκε, μετά από πιέσεις και σε πολιτικό επίπεδο. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι σε πρόσφατη ενημέρωση δημοσιογράφων, ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης ανακοίνωσε την 29η Ιουλίου 2022 ως ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά φήμες για νέα παράταση της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταση οδηγεί σε ανακοίνωση νέας ημερομηνίας, η οποία αναμένεται κάποια στιγμή στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της ΔΕΘ.

Τέτοιες καθυστερήσεις, εν μέσω ενός ταχέως μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού και ανασυντασσόμενου γεωοικονομικού τοπίο θα μπορούσαν να προκαλέσουν άλλες καραμπόλες και να οδηγήσουν σε αναδιάταξης επιχειρηματικών σχημάτων ή/και πολιτικών επιλογών και στρατηγικών στόχων.

Πηγή: crisismonitor.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video