ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Η καταστροφική πολιτική της ΕΤΑΔ, μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι Ροδόπης και όχι μόνο

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Η καταστροφική πολιτική της ΕΤΑΔ, μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι Ροδόπης και όχι μόνο
Επερώτηση με θέμα: «Η καταστροφική πολιτική της ΕΤΑΔ, μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι της Ροδόπης και όχι μόνο», υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού ΑΜ-Θ κ. Αθανάσιο Τσώνη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Επικεφαλής της Παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, υπογράφουν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης Σερκάν Μαχμούτ και Κουράκ Ριτβάν.

Αναλυτικά η επερώτηση:

Από τη στιγμή που η παράκτια ζώνη του Φαναρίου Ροδόπης «αρπάχτηκε», λόγω άγνοιας ή και αδράνειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η παρακμή του σημαντικότερου τουριστικού θέρετρου Ροδόπης και Ξάνθης είναι εμφανής.

Όπως είναι γνωστό η ΚΕΔ χωρίς καμία προειδοποίηση μετέγραψε για λογαριασμό της πολλά δημόσια ακίνητα, δομημένα ή όχι, στην απέλπιδα προσπάθεια του κράτους να τα αξιοποιήσει μειώνοντας το Δημόσιο χρέος. Στην Περίπτωση του Φαναρίου Ροδόπης δεν μετέγραψε απλά το Camping του ΕΟΤ και τα Bungalows, αλλά και ολόκληρη της παράκτια ζώνη από το κανάλι του ιχθυοτροφείου Φαναρίου μέχρι το Camping και από την Παραλία Ιουλία μέχρι τον χώρο του πρώην αναψυκτηρίου Barracuda.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ Ιουλίας και Baracuda, την δεκαετία του 1990 όλη η περιοχή είχε διαμορφωθεί πλήρως από την τότε Κοινότητα Φαναρίου με καθιστικά, δενδροφυτεύσεις, λιθοδομές, διαδρόμους, πέργκολες, χώρους υγιεινής και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού. Η δε παραλία μεταξύ Camping και καναλιού μισθωνόταν από την Κοινότητα και μετέπειτα από τον Δήμο Αιγείρου, κάθε χρόνο σε επιχειρήσεις αναψυκτηρίων (beach bars). H κατάσταση που είχε διαμορφωθεί προκάλεσε τουριστική έκρηξη στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ανοίξει η συνοριακή δίοδος Νυμφαία - Makaza.

Από την στιγμή που τα τουριστικά φιλέτα του Φαναρίου ανέλαβε η ΕΤΑΔ, ως διάδοχος της ΚΕΔ, επήλθε η πλήρης παρακμή. Οι προκηρύξεις για τη μίσθωση χώρων για τα beach bars, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του Barracuda, βγαίνουν καθυστερημένα χρονικά και σε εξωφρενικά υψηλές τιμές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για τη μίσθωση τους. Ταυτόχρονα οι άσχετοι με την περιοχή γραφειοκράτες που διαχειρίζονται τα ακίνητα, δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τη συντήρηση του διαμορφωμένου από την Κοινότητα Φαναρίου χώρου με αποτέλεσμα αυτός να μετατραπεί σε κοπροβολώνα, με ξηλωμένα παγκάκια, ρημαγμένα φωτιστικά, κλειστές τουαλέτες, χωρίς φωτισμό, κατάλληλο μόνο για ευκαιριακό, παράνομο, ελεύθερο camping, όπου οι χρήστες αφήνουν μόνο τα σκουπίδια τους.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Η καταστροφική πολιτική της ΕΤΑΔ, μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι Ροδόπης και όχι μόνο

Στα τόσα χρόνια παρουσίας της ΕΤΑΔ, δεν κατάφεραν ούτε το Camping να αναβαθμίσουν ουσιαστικά, ούτε να παραχωρήσουν τα Bungalows στον Δήμο προκειμένου αυτός να προχωρήσει σε ουσιαστική επισκευή και αναβάθμισή τους. Το μόνο που έκαναν τα τελευταία δυο χρόνια είναι έναν τσιμεντένιο διάδρομο μήκους περίπου 1.000 μέτρων, με τα ξύλα του εργολάβου να βρίσκονται ακόμη εκεί πεταμένα. Ο διάδρομος μεταξύ Camping και καναλιού είναι άγνωστο αν θα χρησιμεύσει ως πεζοδρόμιο, ποδηλατόδρομος ή Parking αυτοκινήτων, μιας και το τελευταίο δεν προβλέφθηκε, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των λουομένων να πρέπει να παρκάρουν επάνω στον δρόμο, στραγγαλίζοντας την κυκλοφορία. Επίσης ξεκίνησαν την κατασκευή ενός κτιρίου αμφίβολης χρησιμότητας του οποίου οι εργασίες βεβαίως σταμάτησαν, ενώ ετοιμάζονται να επισκευάσουν και το κτίριο της Πλάζ, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους ότι πρέπει να προηγηθεί ο καθαρισμός και εκβραχισμός του βυθού προ του κτιρίου. Διαφορετικά, θα μιλούμε και πάλι για πεταμένα λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο.

Βλέπουμε ότι το Κράτος στην απέλπιδα προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά, στην περίπτωση του Φαναρίου όχι μόνο δεν το πέτυχε, όχι μόνο εξακολουθεί και σπαταλά λεφτά σε έργα χωρίς περιεχόμενο και νόημα, ερήμην των τοπικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, αλλά δημιουργεί και προβλήματα υστέρησης έως και καταστροφής της τουριστικής ανάπτυξης του Φαναρίου, σημαντικού προορισμού Ελλήνων και βαλκάνιων τουριστών, οι οποίοι εδώ και δέκα χρόνια βιώνουν παρακμή και εγκατάλειψη μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας:
  • Γνωρίζει η Διοίκηση τα πραγματικά αίτια της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο Φανάρι στην περιοχή που ελέγχεται από την ΕΤΑΔ;
  • Συμφωνεί η Διοίκηση με την πολιτική της ΕΤΑΔ;
  • Εάν δεν συμφωνεί σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων;

Οι επερωτώντες σύμβουλοι

Κώστας Κατσιμίγας, Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Χρήστος Χατζηπέμου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Σερκάν Μαχμούτ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης
Ριτβάν Κουράκ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video