ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ημερίδα στο Διδυμότειχο με θέμα «Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Θράκης»

Ημερίδα στο Διδυμότειχο με θέμα «Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Θράκης»
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλεί στην ημερίδα: "Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Θράκης" στα πλαίσια της δράσης: "Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Θράκης", που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου.

Εισηγητές:
  • Η Σταυρούλα-Βίλλυ Φωτοπούλου, διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠΠΟΑ.
  • Ο Ιωάννης Δρίνης, προϊστάμενος στο Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, ΥΠΠΟΑ.
  • Η Αγγέλα Γιαννακίδου, ιδρύτρια και πρόεδρος Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
  • Ο Αριστείδης Χρυσόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σημεία συζήτησης:

Μέσα από τις πολιτισμικές εκφράσεις, την αγροδιατροφική κληρονομιά, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τις τέχνες, τις λαϊκές γιορτές και δρώμενα βαθιά ριζωμένα στο χώρο και το χρόνο, αναδεικνύεται, η πολιτιστική μας κληρονομιά συνυφασμένη με τις κοινοτικές μας δομές και ο πολιτιστικός πλουραλισμός της περιοχής μας, απότοκος της γεωγραφίας, της ιστορίας και της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ανθρωπογεωγραφίας.

Στόχος της ημερίδας:
  • να αποσαφηνίσουμε το πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,
  • να ευαισθητοποιηθεί το κοινό που δραστηριοποιείται στον χώρο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την διαφύλαξη, τεκμηρίωση και ανάδειξη της,
  • να ενισχυθεί ο τομέας της διαχείρισης της παράδοσης, της διάχυσης της τοπικής γνώσης και η δικτύωση των πολιτιστικών οργανισμών.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτιστικών εκφράσεων και όλων των εν γένει λαογραφικών μορφών, παίζουν, η πολιτιστική δημιουργία των συλλόγων, η λαογραφική χρήση των μέσων επικοινωνίας και δικτύωσης, η εισαγωγή της τεχνολογίας στις καλλιέργειες, αλλά και η εισαγωγή πολιτισμικών προτύπων από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο εξέλιξης.

  • Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τον τόπο μας.
  • Τη σημασία του πολιτισμού στην ανάπτυξη των κοινωνιών.
  • Να γίνει ένας διάλογος δημιουργικός με τους αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού και τους εκπροσώπους των διαφόρων εθνοτοπικών συλλόγων ή άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τα θέματα διατήρησης και προαγωγής του πολιτιστικού πλούτου τα προβλήματα και τις δυσκολίες που προκύπτουν στη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video