ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας των ΓΑΚ Έβρου για τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Με επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας των ΓΑΚ Έβρου για τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού με τίτλο: «Στου Φάρου το αγνάντεμα… Ο αείμνηστος φωτογράφος Γιώργος Παναγιώτου μας ταξιδεύει», που επιμελήθηκε το Τμήμα Έβρου των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) με αφορμή την 9η Ιουνίου - Διεθνή Ημέρα Αρχείων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Πλήθος συμπολιτών μας επισκέφτηκαν τον προαύλιο χώρο του Νομαρχείου και απόλαυσαν την έκθεση φωτογραφιών, που ήταν αφιερωμένη στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Ο Φάρος είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν της πόλης και αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το αρχειακό υλικό της έκθεσης προερχόταν εξ’ ολοκλήρου από τη φωτογραφική συλλογή του σπουδαίου και αείμνηστου φωτογράφου της Αλεξανδρούπολης, Γεωργίου Παναγιώτου (1928-2015). Η Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος της ήταν τα κύρια θέματα του έργου του, το οποίο αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.


Ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες προκάλεσαν οι φωτογραφίες της προπολεμικής περιόδου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε η καλλιτεχνική προσέγγιση του Γεωργίου Παναγιώτου και η ιστορική αξία του φωτογραφικού υλικού.


Τα Γ.Α.Κ. Έβρου ευχαριστούν θερμά για άλλη μια φορά τον κ. Αλέξανδρο Παναγιώτου (υιό του Γεωργίου) για τη δωρεά στα Γ.Α.Κ. του πολύτιμου φωτογραφικού αρχείου.

Ευχαριστούν επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την υποστήριξη που παρείχε, καθώς και όλους τους εκπροσώπους φορέων, τους ερευνητές / μελετητές και χρήστες του αρχείου, και τους συνδημότες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την έκθεση.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video