ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διαμαρτυρία εστιακών φοιτητών Αλεξανδρούπολης

Διαμαρτυρία εστιακών φοιτητών Αλεξανδρούπολης
ΟΙ ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ!

Οι εστιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Αλεξανδρούπολης πέρα από το γεγονός ότι είμαστε λίγοι σε σχέση με όσους από εμάς έχουμε ανάγκη δωρεάν στέγαση, ειδικά με βάση όσα βιώνουμε σήμερα, (ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια κτλ) ζούμε και το εξής παράδοξο: να μένουμε σε ξενοδοχεία της πόλης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει… Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκεί είναι να μην μπορούμε να ζεσταθούμε σαν άνθρωποι, αφού το ίδιο το ξενοδοχείο αποφασίζει τις ελάχιστες ώρες που θα ανοίγει και θα κλείνει η θέρμανση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί συμφοιτητές μας αγόρασαν ηλεκτρικές συσκευές για να μπορέσουν να ζεσταθούν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.

Ποια ήταν η αντίδραση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου; Χωρίς ίχνος ντροπής έβαλε προσωπικό να εισβάλει στα δωμάτια των συμφοιτητών μας την ώρα που έλειπαν και σαν τον κλέφτη μάζεψαν όποια ηλεκτρική συσκευή βρήκαν! Ακόμη και σήμερα αρνούνται να δώσουν πίσω ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης που οι ίδιοι οι φοιτητές αγόρασαν από τη τσέπη τους, για να μην τις χρησιμοποιήσουν ξανά! Μάλιστα σε κάποιους από εμάς απάντησαν ότι θα τις πάρουν πίσω όταν τελειώσουν τις σπουδές τους!!!

Η στάση συγκεκριμένων ξενοδοχείων δεν μας αφήνει έκπληκτους! Με αφορμή και άλλα περιστατικά, συμπεριφέρονται συχνά σε συμφοιτητές μας σαν φυλακισμένους, με τρομοκρατία λέγοντας ότι τους «κάνουν χάρη που τους φιλοξενούν» και άμα θέλουν θα τους «πετάξουν στο δρόμο»! Όσο για το ζήτημα της θέρμανσης, λένε ότι «τόσα μας δίνει το πανεπιστήμιο, τόσα θα καίμε».

Το τελευταίο δεν το αμφισβητούμε, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, το ζούμε καθημερινά. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ακριβώς γιατί οι ανάγκες αποτελούν κόστος και το δικαίωμα μας στη δωρεάν ποιοτική φοιτητική στέγαση δίνεται σε ιδιώτες! Είμαστε φοιτητές του πανεπιστημίου και όχι του ξενοδοχείου! Για αυτό χρειάζεται να παλέψουμε για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν, με εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα, στην ευθύνη του κράτους, για να μη μας «πετάνε έξω στις τουριστικές περιόδους», για να μη πεθαίνουμε από το κρύο το χειμώνα γιατί κοστίζουμε είτε στο Υπουργείο, είτε στα διάφορα ξενοδοχεία!

Απαιτούμε:
  • Άμεσα να επιστραφούν τα προσωπικά αντικείμενα και οι ηλεκτρικές συσκευές των συμφοιτητών μας!

Διεκδικούμε:
  • Άμεση χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες μας για θέρμανση!
  • Αύξηση των φοιτητικών λεωφορείων για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση από και προς τα πανεπιστήμια!
  • Ανέγερση φοιτητικών εστιών με κρατική δαπάνη, αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του δημοσίου!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video