ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σταύρος Κελέτσης: Νομοθετική λύση στο πρόβλημα με τους δασωμένους αγρούς - Ανάσα για πολλές περιοχές του Έβρου

Σταύρος Κελέτσης: Νομοθετική λύση στο πρόβλημα με τους δασωμένους αγρούς - Ανάσα για πολλές περιοχές του Έβρου
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επιλύει το μεγάλο πρόβλημα με τις δασωμένες εκτάσεις.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 80, προβλέπεται πως το Δημόσιο δεν προβάλλει πλέον δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις αγροτικής μορφής που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945 ή του 1960, που δασώθηκαν μεταγενέστερα και ανεξάρτητα από τη σημερινή τους μορφή, παρά μόνο στην περίπτωση που το ίδιο διατηρεί τίτλους ιδιοκτησίας. Ακόμη, μεταξύ άλλων, προβλέπει πως ανακαλούνται -ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά - τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις.

Με τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιλύονται και καθορίζονται με σαφήνεια οι χρήσεις που προβλέπονται για τις προαναφερθείσες εκτάσεις, ανάλογα με τα στρέμματα που καταλαμβάνουν και τη μορφή που είχαν το 1945 ή το 1960.

Υπενθυμίζεται πως η ανάγκη επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος ήταν το πρώτο θέμα που είχε θέσει ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά στην πρόσφατη συνάντησή τους στις 17 Φεβρουαρίου.

Μετά την ψήφιση της ρύθμισης, ο Σταύρος Κελέτσης δήλωσε: «Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους γεωργούς μας αλλά και γενικότερα τους πολίτες σε πολλές περιοχές του Έβρου, αντιμετωπίστηκε οριστικά με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν και πάλι εκατομμύρια στρέμματα πανελλαδικά και χιλιάδες στον Έβρο, παρέχοντας επιπρόσθετο κίνητρο παραμονής στις ορεινές και πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και του νομού μας τερματίζοντας ταυτόχρονα εκκρεμότητες ιδιοκτησίας  πολλών ετών και την ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών μας».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video