ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στα παιδιά και τους νέους του ακριτικού Έβρου

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στα παιδιά και τους νέους του ακριτικού Έβρου
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», υλοποίησε στον ακριτικό Έβρο, από to 2019 έως το 2021, δράσεις ολιστικής παρέμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Στο πλαίσιο της δράσης το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε 4.362 παιδιά και τις οικογένειες τους που ζουν στα σύνορα της χώρας μας συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δίπλα στα παιδιά και τους νέους του ακριτικού Έβρου

Για τον τομέα της Υγείας:

• Εξοπλίστηκαν 2 νοσοκομεία (Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο) και 1 Κέντρο Υγείας (Δίκαια) με 16 μηχανήματα (θερμοκοιτίδες, monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, καρδιογράφο, τροχήλατη αναρρόφηση, κ.λ.π.) και υγειονομικό υλικό αντιμετώπισης Covid-19 (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά και προστατευτικές φόρμες) για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

• Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 ώρες ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε γονείς και εκπαιδευτικούς από την επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», εργαστήρια art therapy σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, καθώς και σεμινάριο κάρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) σε γιατρούς και γονείς στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της Ένωσης ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.


Εκπαίδευση και Αθλητισμός

Συγκεκριμένα για το τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού:
 • Προσφέρθηκαν 3.992 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε 61 σχολικές μονάδες
 • Ανακατασκευάστηκαν 8 σχολικά γήπεδα (Σαμοθράκη, Διδυμότειχο, Ν. Βύσσα, Μέγα Δέρειο, Δίκαια)
 • Δημιουργήθηκαν 2 βιβλιοθήκες (Ρίζια, Ν. Βύσσα)
 • Κατασκευάστηκε 1 σχολικό θερμοκήπιο (Ρίζια)
 • Ανακαινίστηκε 1 αίθουσα νηπιαγωγείου (Ν. Βύσσα)
 • Δημιουργήθηκαν 2 αίθουσες ρομποτικής (Αλεξανδρούπολη και Σουφλί).


Ανάπτυξη συνεργασιών

Για την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκαν περισσότερες από 130 συνεργασίες με τοπικούς φορείς, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την εκπαιδευτική κοινότητα, εταιρείες ιδιωτικού τομέα ως χορηγοί και προμηθευτές.


Εκμηδενίζοντας αποστάσεις παρέχοντας ίσες ευκαιρίες

Μπορεί η απόσταση από τα αστικά κέντρα και τις ευκαιρίες που παρέχουν αυτά να απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τους μαθητές που φοιτούν στον ακριτικό Έβρο, όμως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με τις δράσεις και τις ενέργειες της δίνει πρόσβαση στα παιδιά όχι μόνο στην γνώση και την εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα όνειρα τους παραμένοντας στον τόπο τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Συνεχίζοντας τις δράσεις σε ακριτικές περιοχές

Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι να είναι δίπλα σε κάθε παιδί σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται. Μέσω του προγράμματος «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» το «Μαζί για το Παιδί» θα συνεχίζει να σχεδιάζει δράσεις και σε άλλες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Σκοπός των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» είναι η ολιστική παρέμβαση, εκμηδενίζοντας τα γεωγραφικά εμπόδια, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία για μάθηση και άθληση σε όλα τα παιδιά και τους νέους, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος και πεποίθησης.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε ένα παρόν με εφόδια έτσι ως αυριανοί πολίτες να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται.


Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.


Τα Σωματεία-Μέλη του Μαζί για το Παιδί:
 • Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
 • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π.
 • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
 • Πνοή - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
 • Οι Φίλοι του Παιδιού
 • Οι Φίλοι της Μέριμνας
 • Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)
 • Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»
 • Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»

www.mazigiatopaidi.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video