ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκδήλωση της ΑΣΕ στην Ορεστιάδα για τον σχολικό εκφοβισμό

Εκδήλωση της ΑΣΕ στην Ορεστιάδα για τον σχολικό εκφοβισμό
Πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα εκδήλωση - συζήτηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και έντονος προβληματισμός που εκφράστηκαν και στη συζήτηση που ακολούθησε καθώς, το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού ή αλλιώς του λεγόμενου "bullying" αλλά και των φαινομένων ρατσισμού σε σχολεία της χώρας.


Από την προβολή που άνοιξε την εκδήλωση αλλά και τη συζήτηση μετά τέθηκαν ερωτήματα όπως:

Είναι τυχαίο ότι τα περιστατικά βίας στο σχολείο αυξάνονται σε περιόδους οικονομικής κρίσης ή πανδημίας, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα; Πόσο ευνοϊκό κλίμα για την ομαλή ανάπτυξη ενός παιδιού μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρξει σε μια οικογένεια, όπου οι δυο γονείς είναι άνεργοι;

Αντίστοιχα, πως διαμορφώνεται η προσωπικότητα ενός παιδιού σε ένα σχολείο με ανύπαρκτες υποδομές (άθλησης, πολιτισμού κ.ά.), με λειψό εκπαιδευτικό προσωπικό ή με τμήματα των 30 ατόμων;

Το εκπαιδευτικό σύστημα με τις αξίες που προάγει και το συνολικό χαρακτήρα του, βρίσκεται μακριά από τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των μαθητών. Ακόμη, μέσω των εξετάσεων τούς διαχωρίζει από πολύ μικρή ηλικία με βάση τις επιδόσεις τους, καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και το ατομικό συμφέρον, συμβάλλοντας, έτσι, στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών.

Είναι απαραίτητο βασικά να κατανοηθούν καλά οι συνθήκες, το έδαφος μέσα στο οποίο γεννιούνται και αναπαράγονται. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε αυτά τα φαινόμενα να τα κατανοήσουμε και κατά συνέπεια να τα αντιμετωπίσουμε. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το όποιο πραγματικό πρόβλημα υπάρχει μέσω μιας γενίκευσης, που επιχειρείται πολλές φορές μέσα και από ασαφείς ορισμούς. Η λύση δεν μπορεί να είναι ατομική, όπως θέλουν να μας πείσουν. Ο εκπαιδευτικός - ψυχολόγος που πραγματικά ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της σχολικής βίας, δεν κλείνει τα μάτια στην παραπάνω πραγματικότητα. Αποκαλύπτει τις κοινωνικές αιτίες που το γεννούν και αγωνίζεται καθημερινά, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και έξω από αυτή, για να τις εξαλείψει.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video