ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Προϋπολογισμό 2022 του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Προϋπολογισμό 2022 του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε ανακοίνωσή της για την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σημειώνει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης σήμερα συζητά τον προϋπολογισμό του 2022 ενώ την ίδια στιγμή στη Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού. O προϋπολογισμός που κατέθεσε η δημοτική αρχή είναι αντιλαϊκός γιατί κόβεται και ράβεται στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού που περικόπτει τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική αλλά βρίσκει 7,5 δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες, που δεν αφορούν τις αμυντικές ανάγκες της χώρας αλλά την πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Για να προωθείται αυτή η πολιτική αποτελεσματικότερα από την Τοπική Διοίκηση υπάρχουν οι μηχανισμοί ασφυκτικού ελέγχου των προϋπολογισμών στους οποίους αδιαμαρτύρητα συμμορφώνεται η Διοίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως φαίνεται από την Εισηγητική Έκθεση.

Έτσι για το 2022 ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει στους Δήμους 116 δις λιγότερα (2,656 δις έναντι 2,772 το 2021). Αυτό σημαίνει ανταποδοτικότητα παντού, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (με τα 2μηνα, τα 5μηνα και τα 8μηνα να είναι καθεστώς), σύμπραξη με ιδιώτες και ΣΔΙΤ, πάρτι από ΜΚΟ. Όλα αυτά για να περισσεύει ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, το χρέος. Ο λαός και πάλι καλείται να πληρώνει φόρους, τέλη, χαράτσια, παράβολα, πρόστιμα.

Κι ενώ ισχύουν όλα αυτά οι παρατάξεις "Πόλη & Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης", "Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση - Βαγγέλης Μυτιληνός" και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, καταθέτουν την δική τους «εναλλακτική» πρόταση για τον Προϋπολογισμό χωρίς να λένε κουβέντα για το «μάρμαρο». Δηλαδή, ποιος πληρώνει και ποιος φταίει. Σε μια ελάχιστη ευκαιριακή συμφωνία μεταξύ τους προσπαθώντας να δείξουν φιλολαϊκό προφίλ προτείνουν ισχνή μείωση των δημοτικών τελών, δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ στο παλιό κολυμβητήριο, ράμπα ΑΜΕΑ στο Φάρου, δενδροφυτεύσεις… Βέβαια οι δύο παρατάξεις αποτελούσαν την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, εφάρμοζαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, δεν υλοποίησαν τις σημερινές προτάσεις τους και δεν διεκδίκησαν τίποτα. Απλά τους ενοχλεί που τώρα μια «άλλη» δημοτική αρχή διαχειρίζεται την ίδια πολιτική

Οι ευκαιριακές συμμαχίες, άλλοτε με τη δημοτική αρχή άλλοτε μεταξύ τους, είναι αποκαλυπτικές προθέσεων και στόχων που αφορούν στην εξειδίκευση και την διαχείριση των πόρων και όχι στη στρατηγική που υπηρετούν. Αφορούν στο μοίρασμα της επιχειρηματικής πίτας που είναι δεμένη με τις ιεραρχήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων αλλά τις αντιθέσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα πράγματα θα γίνουν πιο ευδιάκριτα, για όσους δεν το βλέπουν (ή κάνουν πως δεν βλέπουν) όταν θα ξεκινήσει ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Δήμου και θα προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπεται στο πόρισμα για την ανάπτυξη της Θράκης».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video