ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαθητικός διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»

Μαθητικός διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα προκηρύσσει τον 25ο ετήσιο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό της για το σχολικό έτος 2021-2022, με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!».

Ο διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας σε θέματα προσφύγων, ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1994, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα, που φοιτούν στην πρωτοβάθμια (Νηπιαγωγείο, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξη Δημοτικού) και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου), συμπεριλαμβανομένων των μαθητών των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και δομών υποστήριξης και προετοιμασίας. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται ηλεκτρονικά από τα τέλη Οκτωβρίου 2021 έως τις 21 Ιανουαρίου 2022.

H εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ανθρώπους, να αλλάζει ζωές, να ανοίγει νέους δρόμους. Μέσα από την κοινή εμπειρία της πανδημίας που επηρέασε καταλυτικά τις ζωές όλων των ανθρώπων στον κόσμο είδαμε τι σημαίνει για ένα παιδί να στερείται, έστω και προσωρινά, τον φυσικό χώρο του σχολείου. Και τι συνέπειες μπορεί να έχει η ελλιπής και ανισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για ολόκληρες κοινωνίες.

Χωρίς πρόσβαση στο σχολείο, το μέλλον ολόκληρων γενιών μπαίνει σε κίνδυνο. Στις κοινότητες και τις χώρες υποδοχής προσφύγων, η πρόσβαση στο τυπικό σύστημα εκπαίδευσης είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για τη συμπερίληψη όχι μόνο των ίδιων των εκτοπισμένων παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Η πολλές φορές μακρόχρονη και δύσκολη διαδικασία της ένταξης σε μια νέα πατρίδα δεν μπορεί παρά να περνάει από τον χώρο του σχολείου. Αυτός είναι που θα ξεκλειδώσει συναισθήματα, δεξιότητες, ταλέντα, όνειρα και προοπτικές.

Ο 25ος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας να συμμετάσχουν σχεδιάζοντας μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης. Τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στο σχολείο μέσα από μια εκστρατεία με κεντρικό αίτημα την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της εκπαίδευσης για τα παιδιά πρόσφυγες.

Οι συμμετοχές των παιδιών θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα κεντρικό μήνυμα, μια βασική ιδέα για το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται η εκστρατεία και για το μέσο στο οποίο μπορεί να προβληθεί, καθώς και το βασικό περιεχόμενο της προτεινόμενης εκστρατείας. Μπορεί να αποτελείται ενδεικτικά από ένα από τα παρακάτω ή συνδυασμό αυτών: τηλεοπτικό σποτ/βίντεο, ραδιοφωνικό σποτ, αφίσα, έντυπη ή ηλεκτρονική καταχώρηση, υπαίθρια διαφήμιση ή δράση στη γειτονιά.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου 2022 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.unhcr.org/gr/student-contest-2021 από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης, τη Διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς ή τους κηδεμόνες. Προκρίνεται η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών με ομαδικές συμμετοχές. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στις αντίστοιχες τάξεις, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ατομικά.

Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων: Γραφείο Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η καλύτερη προτεινόμενη ενημερωτική εκστρατεία θα πάρει ζωή μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο μέτρο που το επιτρέπουν τα προτεινόμενα μέσα και εργαλεία επικοινωνίας. Επιπλέον η Επιτροπή θα βραβεύσει και μία συμμετοχή ανά τάξη. Οι μαθητές και μαθήτριες που θα διακριθούν θα λάβουν αναμνηστικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά διπλώματα συμμετοχής στο Διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video