ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου συμμετείχε στην 18η Συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου συμμετείχε στην 18η Συνάντηση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών
Στις 27 και 28 Μαΐου ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης συμμετείχε στην 18η Συνάντηση του Δικτύου των «Ευρωπαϊκών Χωριών Πελαργών» η οποία διοργανώνεται από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Euronatur και η οποία πραγματοποιήθηκε και τη φετινή χρονιά διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε.

Η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης, Μακρυγιάννη Ελένη, εκπροσώπησε το Ελληνικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, τον Πόρο Φερών.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, οι εκπρόσωποι από 11 Χωριά του Δικτύου, μοιράστηκαν γνώσεις, εμπειρίες και νέες ιδέες για την προστασία και διατήρηση του αξιαγάπητου αυτού είδους που μας συντροφεύει κάθε άνοιξη και ομορφαίνει με την παρουσία του τα χωριά και τις πόλεις μας.

Οι συμμετέχοντες, παρουσίασαν αρχικά τα αποτελέσματα των δράσεων που έκαναν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους για την προστασία των Πελαργών και κατόπιν συζητήσαν για τα επιτεύγματα που σημείωσε ο καθένας στο πλαίσιο του προγράμματος «Wet meadows and pastures» σχετικά με τη βελτίωση και δημιουργία υγρών λιβαδιών και βοσκοτόπων για τον Πελαργό καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Χωριών συζήτησαν για το Πρόγραμμα των Σχολικών Κήπων, ένα νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται από την περσινή χρονιά και χρηματοδοτείται από τη Euronatur, το οποίο έχει σαν σκοπό, την προώθηση των αξιών της οργανικής γεωργίας, της ποιότητας της τροφής και της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Προγράμματος, καθώς και τα επόμενα βήματα. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Έβρου υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, όπως καλλιέργεια λαχανικών, λουλουδιών, θαμνωδών και δένδρων, πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δημιουργία κομπόστ, ταϊστρών για πουλιά και ξενοδοχεία εντόμων. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και ένα Φεστιβάλ Συγκομιδής σε μικρή κλίμακα στο σχολείο, ώστε όλοι οι μαθητές και η τοπική κοινωνία να αντιληφθούν τα οφέλη του να καλλιεργεί κάποιος την τροφή στο χώρο του.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video