ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Έκθεση αφιερωμένη στη Δόμνα Βισβίζη και στην Αίνο

Αλεξανδρούπολη: Έκθεση αφιερωμένη στη Δόμνα Βισβίζη και στην Αίνο
Ο Σύλλογος Αινιτών Αλεξανδρούπολης «Ελληνομουσείον Αίνου» σε συνεργασία με την εικαστικό Άννα Δημάκη διοργανώνουν εκδήλωση - φόρο τιμής στην Ελληνική Επανάσταση και τους Αγωνιστές, στη Δόμνα Βισβίζη, τη Γυναίκα Θρακιώτισσα, τη Γυναίκα Ηρωίδα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την έκθεση ζωγραφικής «Η Θρακιώτισσα καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη» της εικαστικού Άννας Δημάκη και Παραδοσιακές φορεσιές του Συλλόγου «Ελληνομουσείον Αίνου», που θα φιλοξενηθούν από 1 έως 13 Ιουνίου στο φουαγιέ του Νομαρχείου της Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας (1821-2021) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η έκθεση ζωγραφικής θα περιλαμβάνει 10 ελαιογραφίες και θα πλαισιώνεται και από τις παραδοσιακές φορεσιές του «Ελληνομουσείον Αίνου».


Λίγα λόγια από την εικαστικό για την έκθεση:

Η συλλογή αυτή αποτελείται από 10 παραστατικούς πίνακες και αφορά τη ζωή και τον αγώνα της Δόμνας Βισβίζη.

Σύμφωνα με την Άννα Δημάκη:

«Παρουσιάζω την ηρωίδα στον καμβά μου με μια νότα ονείρου, με τη χρωματική επιλογή, αποχρώσεις της σιέννα και καφέ της ώχρας, που για μένα δηλώνει θύμησες που συνδέει εμάς με μια άλλη εποχή. Θύμησες μιας εποχής που ανέδειξε ήρωες που έδωσαν τα πάντα για την απελευθέρωση της Χώρας μας. Ήρωες που με τους αγώνες τους δώσανε το τέλος της σκλαβιάς, που σηματοδοτεί τη νέα αρχή του λαού των Ελλήνων.

Το να δημιουργηθεί αυτή η σειρά είχε μια σημαντική δυσκολία καθώς δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία ή πίνακας ζωγραφικής που να σώζεται με τη μορφή της ηρωίδας.

Έτσι μετά από προσωπική μου έρευνα και μελέτη στηρίχτηκα σε ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη μορφή και τα χαρακτηριστικά της ηρωίδας που σώζονται στη διάρκεια των χρόνων».


Βιογραφικό της Άννας Δημάκη

H Άννα Δημάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (ΝΟΕ) του ΑΠΘ κι έχει παρακολουθήσει επί 5 χρόνια μαθήματα ζωγραφικής δίπλα σε καταξιωμένους ζωγράφους.

Έχει διοργανώσει κι έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει παρουσιάσει 12 ατομικές εκθέσεις.

Πίνακές της φιλοξενούνται σε δημόσια κτίρια της Ελλάδας αλλά και στη Ρωσία. Ειδικά, στο Παλάτι Πολιτισμού Λεβάσοβο της Αγίας Πετρούπολης και στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου της Καλούγκα. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει βραβευτεί δύο φορές από τη Ρωσική Δημοκρατία κι επίσης βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στον Πολιτισμό από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.


Λίγα λόγια για το Σύλλογο Αινιτών

Ο Σύλλογος «Ελληνομουσείον Αίνου» ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976, σε ανάμνηση της Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης της Αίνου που ιδρύθηκε το 1652.

Ο Σύλλογος συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς των Αινιτών με την ίδρυση και διατήρηση ιστορικής βιβλιοθήκης που περιέχει ιστορικά βιβλία και ντοκουμέντα, με τη συλλογή τοπικών ενδυμασιών καθώς και τη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων.

Στις δράσεις του Συλλόγου συγκαταλέγονται η ανέγερση του μνημείου των Αινιτών ηρώων του 1821, Χατζηαντώνη και Δόμνας Βισβίζη, στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης το 1987 και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου - προστάτη των ναυτικών της Θράκης - στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ainites.gr

Info:

Εγκαίνια: Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, 18:00 - 20:00.
Διάρκεια έκθεσης: Από Τρίτη 1 Ιουνίου, ώρα 18:00 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ώρα 20:00.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή, 11:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00.
Χώρος: Φουαγιέ Νομαρχειου Αλεξανδρούπολης (Βασ. Αλεξάνδρου & Σουλίου 2, Αλεξανδρούπολη).
Διοργάνωση: Σύλλογος Αινιτών Αλεξανδρούπολης - Άννα Δημάκη.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video