ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη

Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη
Στο λιμάνι, ακριβώς απέναντι από την προβλήτα που βρίσκεται σταθμευμένο στρατιωτικό υλικό της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής άσκησης «DEFENDER EUROPE 2021», ολοκληρώθηκε το ιδιαίτερα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη.


Εκεί, ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», και «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός, το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις, ο ιμπεριαλισμός». Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές τοποθετούσαν γιγαντοπανό στο λιμάνι με τα συνθήματα «Go home killers!» και «Stop Defender», διατρανώνοντας πως οι φονιάδες των λαών, που πραγματοποιούν όλη αυτή τη περίοδο πρόβες πολέμου στην Ελλάδα όπως και σε μια σειρά από χώρες είναι ανεπιθύμητοι στην Αλεξανδρούπολη.


Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές.

Στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν επιτροπές ειρήνης, εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του κινήματος από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στέλνοντας μαχητικό μήνυμα αντίθεσης στους σχεδιασμούς μετατροπής της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.


Η πορεία, πριν καταλήξει μέσα στο λιμάνι, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές, που κρατούσαν πικέτες και πανό με συνθήματα όπως «Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας - Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις και τις υποδομές - Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και «τη μείωση ζητάτε όλων των μισθών στον πόλεμο τα δίνετε των ιμπεριαλιστών» να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, όπως και αλληλεγγύης στη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.


Προηγήθηκε συγκέντρωση στο πάρκο Ανεξαρτησίας, όπου κατά την έναρξη, οι συγκεντρωμένοι καλωσόρισαν με χειροκροτήματα τους μικρούς φίλους του «Κόκκινου Αερόστατου» που είχαν σχηματίσει με πολύχρωμα χαρτόνια τη λέξη «ΕΙΡΗΝΗ» θέλοντας έτσι να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.


Στη συγκέντρωση χαιρετισμοί έγιναν από τον Αναγνώστη Καραμπατζάκη, πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, από μέλος της παλαιστινιακής κοινότητας της Αλεξανδρούπολης, όπως και τη Σταυρούλα Αποστολίδη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Ξάνθης.


Την κεντρική ομιλία έκανε η Ματούλα Γκιδίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, η οποία σημείωσε πως η στρατιωτική βάση που έχει στηθεί στην Αλεξανδρούπολη παίζει ρόλο κλειδί. Μάλιστα, τόνισε πως «Η βάση που έχει ως πύλη το λιμάνι, επεκτείνεται στα στρατόπεδα μας, αξιοποιεί το σιδηροδρομικό, το οδικό δίκτυο του νομού. Ολόκληρος ο Έβρος μια πελώρια βάση λοιπόν. Ένας τεράστιος στόχος θα λέγαμε εμείς για το όφελος των ιμπεριαλιστών. Και για τους ταγούς τους».


Μεταξύ άλλων, στάθηκε στη στάση της τοπικής διοίκησης, και ιδιαίτερα την άρνηση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το χώρο της συγκέντρωσης, αποσκοπώντας να βάλει εμπόδια στην αντιιμπεριαλιστική δράση των επιτροπών ειρήνης και των άλλων φορέων, σημειώνοντας:

«…Γιατί μπορεί ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης να συντρώγουν με την πρόξενο των ΗΠΑ, όμως για τους λοιπούς περισσεύουν στην καλύτερη των περιπτώσεων τα ψίχουλα. Μπορεί οι τοπικοί άρχοντες να βολτάρουν με τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, όμως για τον υπόλοιπο λαό της περιοχής οι ήχοι των ελίκων τους, ηχούν ως ειδοποιητήρια πολέμου. Τα φαγοπότια και οι βόλτες μπορεί να εξηγούν και την άρνηση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση του χώρου που σήμερα διαδηλώνουμε.  

Πώς γίνεται να εξυπηρετούνται πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και να ωφελούνται οι λαοί; Πώς γίνεται να μετατρέπουν την περιοχή σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε λαούς και να υπάρχει η αυταπάτη ότι δεν θα το πληρώσεις με τον ίδιο τρόπο; Πώς γίνεται να θεωρείς συμμάχους και στηρίγματα ασφάλειας τους ιμπεριαλιστές που διέλυσαν χώρες και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών προσφύγων και μεταναστών; Σήμερα μες στον νομό συνυπάρχει το εξής οξύμωρο. Οι θύτες κυκλοφορούν σαν σωτήρες και τα θύματα μπαίνουν φυλακή. Μια φυλακή που μάλιστα επεκτείνεται κατά 33 στρέμματα. Για τον φόβο εργαλειοποίησης μας λένε. Από ποιόν ρωτάμε; Από την υποτιθέμενη σύμμαχο διπλανή χώρα;».


Κλείνοντας, η Ματούλα Γκιδίκα τόνισε πως το συνεπές αντιπολεμικό κίνημα, μέσα στην μαυρίλα των εποχών, καλεί στις επάλξεις όλους τους ανθρώπους του μόχθου. Του εργάτες, τους βιοπαλαιστές της υπαίθρου και των πόλεων, τους νέους, να αντισταθούν σε αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν ως τετελεσμένο γεγονός και πρόσθεσε: «Όσο και να προσπαθήσουν να μας κάμψουν, τους το φωνάζουμε. Δεν θα υποκύψουμε. Έχουμε οδηγό την αλήθεια, μας δίνει ελπίδα η παρουσία τόσου κόσμου, σήμερα εδώ. Δίνουμε υπόσχεση, πως θα διπλασιαστούμε και θα τετραπλασιαστούμε, ξέρουμε από αγώνες και αυτό ο αγώνας έχει βάσεις απέναντι στην βάση τους».


Να σημειωθεί πως νωρίτερα, διαδηλωτές, βρέθηκαν έξω από το στρατόπεδο "Κανδηλάπτη", όπου διαμένουν τα αμερικανονατοϊκά στρατεύματα που συμμετέχουν στην άσκηση «Defender Europe 2021», φώναξαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και έγραψαν μπροστά από την είσοδο το σύνθημα «NATO killers go home».

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video