ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο (photos)

Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε το Νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, 26 και 27 Απριλίου 2021.

Ο Υφυπουργός κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), με σκοπό να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δράσεις και να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό.


Μετέβη διαδοχικά στη XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, στο ΕΦ «ΔΙΛΟΦΟΥ» της 21ης Τακτικής Διοίκησης, στα ΕΦ 1, 2, 5 και «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και στο ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» της 30ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Επιπλέον, επισκέφθηκε το ΕΦ «ΜΑΥΡΟΥ ΟΓΚΟΥ» της 50ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, καθώς και την έδρα της, το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ» της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.


Επίσης, μετέβη στον Πόρο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου (Φράκτης), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.


Τέλος, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στην Αλεξανδρούπολη.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό και την άμεση ετοιμότητα του προσωπικού που προασπίζει τα σύνορα του Έβρου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά την παρουσία του στο Νομό Έβρου, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Αναστάσιο Αλεξιάδη.


Ο Σεβασμιώτατος και ο Υφυπουργός είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές εν όψει των εορτών του Πάσχα και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την περιοχή και έτερα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμα φορά διαβεβαίωσε τον κ. Υφυπουργό ότι ο ιερός κλήρος και οι ακρίτες του Έβρου ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να συστρατευθούν με τις ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας για την υπεράσπιση της ακεραιότητός της και των εθνικών της δικαίων.


Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.


Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που διατηρεί ο Δήμος με τις ένοπλες δυνάμεις ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την ετοιμότητα που επέδειξε ο Στρατός την περίοδο των καιρικών φαινομένων και τη συμβολή του στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για την αποδοχή του αιτήματος ενίσχυσης του Δήμου με στρατεύσιμους επιστήμονες, ώστε να υποστηρίξουν στην σύνταξη και υποβολή μελετών.


Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Χατζηγιάννογλου, εστίασε στο γεγονός ότι οι  μονάδες και οι σχηματισμοί της 16ης Μεραρχίας και 50ης Ταξιαρχίας στο Δήμο Διδυμοτείχου, πέραν της εθνικής ασφάλειας έχουν εξίσου σημαντική συμβολή στην οικονομία, τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα πολιτιστικά δρώμενα. Οι αξιωματικοί και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειες τους, αποτελούν ένα σημαντικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Στεφανής συναντήθηκε επίσης και με τους Δημάρχους Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη και Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε τα Μαράσια Έβρου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Κυράς των Μαρασίων, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της προς τους στρατευσίμους.


Τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, ο κ. Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε στον Υφυπουργό ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Έβρος είναι έννοιες ταυτόσημες. Και συνέχισε «Υπό αντίξοες καταστάσεις επιβεβαιώνεται διαρκώς η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ειδικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς είναι πολύ σημαντική στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Επιπλέον, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη».


Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυξημένης εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων, και προανήγγειλε στο σύντομο μέλλον νέες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, ο κ. Στεφανής τίμησε τον αγωνιστή της ζωής Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Καραχάλιο, για την πολυετή συνεισφορά, την αγάπη και την αφοσίωσή του στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 690, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τέλος, επισκέφθηκε το Μέγα Δέρειο, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και με τον δάσκαλο κ. Μουμίν Πιρέλι, στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του χωριού.


Οι συναντήσεις με τους Ιεράρχες, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και την τοπική κοινωνία εντάσσονται στις δράσεις εξωστρέφειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενισχύουν τις συνέργειες που διαρκώς υλοποιούνται τόσο στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, όσο και της αμοιβαίας αξιοποίησης δυνατοτήτων επ’ ωφελεία της Πατρίδας, ειδικά στην ακριτική περιοχή του Έβρου.












Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video