ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη

Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» συνεχίζει τη δράση της ενημέρωσης των εργαζομένων για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.


Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, μέλη του σωματείου βρέθηκαν από τα ξημερώματα στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης, στο εργοστάσιο "Υφαντής" και στη μονάδα "Μανιτάρια Ελληνικής Γης".


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

Γιορτάζουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΜΑΗ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ.
στο πάρκο Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ στην χώρα μας μετράμε πάνω από 10.000 νεκρούς, η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα. Δεν πήρε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δεν έκανε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, δεν ενίσχυσε οικονομικά τα νοσοκομεία, δεν επίταξε τις ιδιωτικές δομές υγείας. Τα φόρτωσε όλα στην ατομική ευθύνη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φέρνει ένα αντεργατικό νομοσχέδιο κατά παραγγελία των εργοδοτών, που συμπληρώνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις ζωές μας, θέλει να κάνει τις ανατροπές του αιώνα. Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκεται η καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας δεν θα πληρώνονται αλλά υποτίθεται ότι θα δίνονται σε είδος (ρεπό) σε βάθος 6μήνου ή έτους. Η μεγαλοεργοδοσία θα έχει το ελεύθερο δηλαδή να κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο, απογειώνοντας την εκμετάλλευση.

Η 10ωρη δουλειά θα επιβάλλεται με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επιδιώκουν με την "ελεύθερη" όπως λένε συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα. Και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, και έχουμε σημαντική πείρα, τι σημαίνει ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία. Πόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος είναι απέναντι σε κάθε αξίωση του εργοδότη.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς θα μεγαλώσει κι άλλο. Και αν δούμε τι γίνετε τώρα μέσα στα εργοστάσια που το 8ωρο είναι κατοχυρωμένο, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν αυτό καταργηθεί. Πραγματική κόλαση.

Τα αντεργατικά μέτρα όμως πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή. Με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νομό στο στόχαστρο μπαίνει το πρωτοβάθμιο σωματείο, που είναι ο πυρήνας της οργάνωσης των εργαζομένων, καθώς είναι δίπλα του στο χώρο δουλειάς. Θέλουν να μας πάρουν και το παραμικρό αποκούμπι, να σπάσουν κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης. Να είμαστε απομονωμένοι απέναντι στην εργοδοσία.

Εκτός όλων των παραπάνω, οι εργαζόμενοι έχουμε και άλλο μεγάλο μέτωπο, που είναι οι κίνδυνοι από τις πρόβες πολέμου μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι με την παρουσία ξένων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι μας και την στοχοποίηση της πόλης μας από τους ανταγωνιστές τους.

Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, συμβολίζει την διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Συμβολίζει τους αγώνες για το 8ωρο. Αντέχει και εμπνέει και για αυτό προσπαθούν να την αποχρωματίσουν και να γίνει απλά μια αργία.

Γι΄ αυτό την Τρίτη του Πάσχα, κυβέρνηση και εργατοπατέρες (ηγεσία ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου Έβρου) θα γιορτάσουν την κατάργηση του 8ωρου και στις 6 Μάη, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, σωματεία και εργαζόμενοι, με απεργία και σκληρή μάχη, θα γιορτάσουμε την υπεράσπιση του 8ωρου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και διεκδικούμε:
  • Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Με πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).
  • Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού. Καμία απόλυση επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων, μονιμοποίησή τους εδώ και τώρα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τις ανάγκες της υγείας του λαού.
  • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
  • Έργα προστασίας της ζωής του λαού: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά. Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Απαλού και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας - Επίσπευση των εμβολιασμών.
  • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα, καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου. Όχι στην κατάργηση του 8ωρου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς εμπλοκή του κράτους και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.
  • Καμία επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Προσωρινή φιλοξενία τους σε ανθρώπινους χώρους στην ενδοχώρα, άμεση προμήθεια με ταξιδιωτικά έγγραφα και μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς ξένους με την άμυνα της χώρας. Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, που κάνουν τα σπίτια και τα παιδιά μας στόχους.
  • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής για ειρήνη, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΦΕΡΩΝ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video