ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Ανέλαβε σήμερα Πέμπτη τα καθήκοντά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, παραλαμβάνοντας από τον προκάτοχό του Υφυπουργό Θεόδωρο Καράογλου.


Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου, ανέφερε:

«Φίλε Σταύρο, καλωσόρισες στο Διοικητήριο, σ΄έναν χώρο ο οποίος σου είναι οικείος. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σου! Το παν στη ζωή είναι όταν κάνεις τον απολογισμό της ημέρας, να ξέρεις βαθιά μέσα σου πως έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου. Και εγώ παραδίδω τη σκυτάλη έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου! Στους 18 μήνες αυτής της διαδρομής πετύχαμε πολλά και σημαντικά κατά την άποψή μου ζητήματα, συμμετέχοντας ενεργά στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019 για την αναγέννηση της Βόρειας Ελλάδας, για την αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης. Το ιστορικό κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, το Διοικητήριο έγινε ανοιχτό, έγινε το σπίτι κάθε Βορειοελλαδίτη. Επίσης, τα μεγάλα έργα, επιτέλους, απέκτησαν σάρκα και οστά! Τις μακέτες, τους μουσαμάδες και τις υποσχέσεις, διαδέχθηκαν οι πράξεις, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα:

- Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς "Thess Intec", το οποίο φιλοδοξούμε εντός του 2023 να είναι πραγματικότητα και να λειτουργεί, έχει μπει στις ράγες της υλοποίησής του και στο τέλος του καλοκαιριού του 2023, όπως είπα, θα ανοίξει τις πύλες του.

- Η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως μπήκε και αυτή στην τελική της ευθεία, με τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό να εξελίσσεται απρόσκοπτα, ταχύτατα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2026, στα 100 χρόνια απ΄την πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Θεσσαλονίκη να έχει ένα νέο, υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, κάτι που είχα δηλώσει και την πρώτη φορά που ανέλαβα Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, τον Ιούνιο του 2012, ότι δηλαδή θέλω το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης να γίνει ένα μικρό Υπουργείο Ανάπτυξης. Και αυτό το πετύχαμε τότε και συνεχίστηκε και τώρα με τη νομοθετική παρέμβαση του τότε Πρωθυπουργού της χώρας, του Αντώνη Σαμαρά, πιστεύω ότι το καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό. Αφού η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων στην οποία υποβάλλονται όλα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό πάνω από τα 3 εκ. ευρώ μέχρι 31/12/2020 ενέκρινε συνολικά 342 επενδυτικά σχέδια, με το ποσό ενίσχυσης να ανέρχεται σε 104,2 εκ. ευρώ. Επίσης, είναι ολοκληρωμένα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ο Σταύρος θα έχει τη χαρά να το υπογράψει, να εγκριθούν και να προστεθούν επιπλέον 34 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 225,1 εκ. ευρώ και άλλα 45 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων επιλέξιμου προϋπολογισμού 271,6 εκ. ευρώ. Προφανώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

Κλείνοντας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάσθηκα. Ξεκινώντας από τη φίλη μου την Μαρία Αντωνίου, την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού εδώ, στην Βόρεια Ελλάδα, με την οποία είχα μια τέλεια συνεργασία και την ευχαριστώ πάρα πολύ. Συνεχίζοντας με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους τρεις Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους 78 Δημάρχους των 16 Περιφερειακών Ενοτήτων της Βόρειας Ελλάδας. Τους εκπροσώπους των φορέων. Ακόμη και τους εκπροσώπους των διαδηλωτών με τους οποίους επιδίωξα να έχω πάντοτε μια καλή σχέση, ανοιχτές πόρτες και μια καλή συνεργασία. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου στις 11 Ιουλίου του 2019 δήλωσα πως περιμένω τη στενή τους συνεργασία. Η επικοινωνία που είχαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες μου αφού ήταν τελικά υποδειγματική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το προσωπικό του Διοικητηρίου. Τους αξίζουν τα καλύτερα, γιατί ενώ είναι λίγοι αριθμητικά εντούτοις δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Τους θεωρώ πρώτα φίλους και μετά συνεργάτες.

Οι κύκλοι στη ζωή είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν. Έτσι λοιπόν, για μένα σήμερα κλείνει ο δεύτερος κύκλος της παρουσίας μου εδώ στο χώρο του Διοικητηρίου και ανοίγει ο δεύτερος κύκλος στον συγκεκριμένο χώρο του φίλου μου, του Σταύρου Καλαφάτη. Ήταν τιμή για μένα να υπηρετήσω ξανά τον χώρο αυτό, να περπατήσω στους διαδρόμους του Διοικητηρίου και ν΄αποτελέσω κομμάτι της ιστορίας του. Μέσα απ΄την καρδιά μου οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άξιο Πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Προσπάθησα να φανώ αντάξιός της. Φίλε Σταύρο, κλείνοντας θέλω να ευχηθώ μέσα απ΄την καρδιά μου, μετά το καλωσόρισμα, καλή επιτυχία στα καθήκοντά σου. Θέλω να ξέρεις ότι απ΄τη δική μου πλευρά θα είμαι ένας φίλος ο οποίος πάντοτε θα βοηθήσω όπου και όσο μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχεις, γιατί η επιτυχία η δική σου την οποία θεωρώ δεδομένη θα είναι επιτυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, για τη Μακεδονία και τη Θράκη».


Στην ομιλία του ο Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε:

«Φίλε Θόδωρε, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γνωριζόμαστε από παλιά και εκτιμώ βαθιά την προσφορά σου στην Παράταξη, την πόλη μας, την Πατρίδα. Όπως και το ενδιαφέρον σου για τον άνθρωπο δίπλα μας. Και βέβαια το έργο σου για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Είπες πως θα είσαι παρών σε ό,τι χρειαστεί. Είμαι σίγουρος γι αυτό και σε ευχαριστώ. Θα χρειαστώ άλλωστε τη βοήθεια όλων. Διότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Και οι δύσκολοι καιροί που περνούμε απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Επανερχόμενος στο γνωστό μου αυτό μετερίζι θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη του τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με εμπνέει η ξεκάθαρη θέση και η απόφασή του ότι έχουμε να κάνουμε πολλά για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σημειώνω ως εξαιρετικά σημαντικές τις εγκρίσεις νέων επενδύσεων που φέρνουν νέο πλούτο και νέες θέσεις δουλειάς στη Β. Ελλάδα. Αλλά και τη δρομολόγηση νέων έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για την επιτάχυνση των διαδικασιών παντού. Από το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Και βέβαια θα είμαι αρωγός των προσπαθειών που καταβάλλονται από τον Πρωθυπουργό και τα συναρμόδια Υπουργεία για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους συμπολίτες μας, στους Μακεδόνες και τους Θρακιώτες. Από το χώρο της υγείας και της ασφάλειας ως τις αστικές συγκοινωνίες.

Ξέρουμε όλοι ότι έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Ακόμη πιο βέβαιο ωστόσο είναι πως η Πατρίδα μας - αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας - θα μπει σε δυναμική οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάταξη. Το εγγυώνται η εμπιστοσύνη που ανέκτησε η Πατρίδα μας, οι Κοινοτικοί πόροι που εξασφαλίσαμε, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που έρχονται.

Έως τότε οφείλουμε να παίξουμε όλοι μαζί άμυνα στην πανδημία. Και ταυτόχρονα να μπούμε στην αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό το ταχύτερο δυνατό όλων μας. Ας τηρήσουμε λοιπόν όλοι τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video