ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: ΟΧΙ σε νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: ΟΧΙ σε νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών
Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα πάψουν να έρχονται όσο εξακολουθούν οι αιτίες που τους διώχνουν από τις πατρίδες τους, όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι. Όσο το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, με τη στήριξη και των ελληνικών κυβερνήσεων ξεκινούν πολέμους και «αναπτυξιακές επενδύσεις» καταληστεύοντας τον πλούτο των χωρών, εξαθλιώνοντας τους λαούς και με το αίμα τους χαράζουν νέα σύνορα. Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστών, είναι οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, δεν είναι οι θύτες για να κρατούνται φυλακισμένοι.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου στην Ορεστιάδα μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, του Κανονισμού του Δουβλίνου που μετατρέπει και την περιοχή μας σε κέντρο μακροχρόνιου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Οι δηλώσεις του υπουργού Ν. Μηταράκη, ότι η επέκταση της δομής αφορά σύντομη παραμονή αιτούντων άσυλο, δεν πείθουν. Οι προδιαγραφές που προβλέπονται και η έκταση της δομής δείχνουν ότι πρόκειται για νέο στρατόπεδο.

Απαιτούμε:

• Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε Θράκη και νησιά, πουθενά στη χώρα. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, όπου να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματά τους και από εκεί να μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου. Η μεταφορά τους να είναι οργανωμένη από το κράτος και να γίνεται με ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για όσους μετακινούνται στην περιοχή. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες, ειδικές δομές, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

• Την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους (αν δεν αμφισβητηθούν αυτές οι συμφωνίες το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται διαρκώς μετατρέποντας τη χώρα σε στρατόπεδο - ασπίδα προστασίας της ΕΕ).

• Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους.

• Να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video