ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

CodeGirls: Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια στο ΕΜΘ

CodeGirls: Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια στο ΕΜΘ
Η Αμερικανική Διπλωματική Αποστολή στην Ελλάδα και ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, φέρνουν για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη το CodeGirls, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών. Η δράση θα φιλοξενηθεί από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Information Networks Institute του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του Tuvunu Greek Mountain Tea.

Μετά την Καλαμάτα, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, τα CodeGirls επιστρέφουν και πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη!

Τα Σαββατοκύριακα 16-17 και 23-24 Φεβρουαρίου, 10:00 - 14:00, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, οι νεαρές μαθήτριες, θα αποκτήσουν τα πρώτα εργαλεία και την τεχνογνωσία, ώστε από απλοί χρήστες του internet, να γίνουν οι δημιουργοί του, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής.

Στο 4ήμερο διαδραστικό πρόγραμμα, με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτριών, τα CodeGirls θα μάθουν:
  • Πώς να δημιουργούν σύγχρονες και λειτουργικές ιστοσελίδες
  • Πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS
  • Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής
  • Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl έχει πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή οποιαδήποτε εξειδίκευση στα μαθηματικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή ομάδα που θα αποτελείται από κορίτσια με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το: www.mataroa.org/cgs_alexandroupoli


Σχετικά με το Mataroa

Το Mataroa είναι ένα μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού με έδρα την Καλαμάτα. Στόχος του είναι ο επαναπροσδιορισμός της κουλτούρας και της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας μικρότερων ελληνικών πόλεων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες υψηλού επιπέδου και διεθνούς χαρακτήρα.

Οι βασικοί πυλώνες δράσης του είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, με εφαρμογή στους τομείς εκπαίδευσης, πολιτισμού, τουρισμού, τεχνολογίας, αγροτικής οικονομίας και αστικής ανάπτυξης. Δράσεις που πραγματοποιούνται με την ευρύτερη συνεργασία τοπικών οργανισμών (δημοσίων και ιδιωτικών), φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και διεθνών οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mataroa.org
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video