ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

18 έργα και πράξεις για τον δήμο Καβάλας, μέσω Βιώσιμης Ανάπτυξης (φωτογραφίες)

18 έργα και πράξεις για τον δήμο Καβάλας, μέσω Βιώσιμης Ανάπτυξης (φωτογραφίες)

Μια πολύ σημαντική επιτυχία κατέγραψε η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Καβάλας για την ένταξή του στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, καθώς κατέλαβε την 2η θέση (μεταξύ 6 προτάσεων που κατατέθηκαν από τους 5 δήμους των πρωτευουσών των νομών της περιφέρειας και τον δήμο Ορεστιάδας) μετά τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αυτό σημαίνει ότι οι 2 δήμοι θα "μοιραστούν" το ποσό των 17 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ -με τον δήμο Καβάλας να χρηματοδοτείται με 8,6 εκατομμύρια €!

Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Καβάλας φέρει τον τίτλο "Καβάλα 2023: Δημιουργική πόλη – τουριστικός προορισμός αριστείας" και περιλαμβάνει 18 έργα και πράξεις. Ορισμένα από αυτά, όπως η αποκατάσταση της Μεγάλης Λέσχης, έχουν ήδη λάβει έγκριση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ ΑΜΘ (συνολικό ύψος χρηματοδότησης: 3.214.494€), για ένα από αυτά έχει ήδη υποβληθεί πρόταση για έγκριση χρηματοδότησης (το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας, ύψους 518.400 €), ενώ ένα ακόμα από αυτά τα έργα (ο κυκλικός κόμβος στο Φάληρο) θα υλοποιηθεί με ίδια μέσα.

Τα έργα που ενέταξε ο δήμος Καβάλας στην πρότασή του για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ορισμένα από τα οποία θα υλοποιηθούν από φορείς όπως ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας και το Επιμελητήριο) είναι τα εξής:

1. Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη (χρηματοδότηση: 2.700.000€)

2: [frúrio] 2020: Ένας σύγχρονος χώρος εμπειρίας​​ (χρηματοδότηση: 679.520)

3: Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος για εγκατάσταση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου χώρου τους (πρώην οικόπεδο Κρέη) (χρηματοδότηση: 1.067.000€)

4: Επέκταση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – Επίστρωση στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας (χρηματοδότηση: 1.550.000€)

5: Ενεργειακή αναβάθμιση 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (χρηματοδότηση: 1.223.233)

6: Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των Καπναποθηκών στην Καβάλα (χρηματοδότηση: 99.200)

7: Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στους τομείς Τουρισμού – Πολιτισμού και των Δημιουργικών Βιομηχανιών (creative industries) (χρηματοδότηση: 310.375)

8: Σύστημα marketing της πόλης της Καβάλας (χρηματοδότηση: 205.000€)

9: Ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας (χρηματοδότηση: 336.785)

10: Προγράμματα κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ) σε ειδικότητες του τομέα Τουρισμού - Πολιτισμού (χρηματοδότηση: 240.000€)

11: Μελέτη διερεύνησης χωροθέτησης υποδομών προσβασιμότητας της Παλιάς πόλης από την περιοχή του επιβατικού λιμένα ‘Απόστολος Παύλος’ (χρηματοδότηση: 27.000€)

12: Άρση ανισοτήτων, κοινωνική ενσωμάτωση και πληροφόρηση για όλους (χρηματοδότηση: 49.625)

13: Προβολή και Δημοσιότητα ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας (χρηματοδότηση: 112.000€)

14: Λειτουργία δομών & υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Καβάλας (χρηματοδότηση: 233.497)

15: Αποκατάσταση κτιρίου Μεγάλης Λέσχης Καβάλας (χρηματοδότηση: 2.096.128)

16: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καβάλας (Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων & Προμήθεια εξοπλισμού) (χρηματοδότηση: 884.869)

17: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καβάλας (χρηματοδότηση: 518.400€)

18: Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην περιοχή ‘Φάληρο’ Καβάλας (χρηματοδότηση: 700.000€)

{gallery}erga_dimou_kavalas_baa{/gallery}

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από πλευράς της περιφέρειας ΑΜΘ -αν και έχουν ενημερωθεί οι δήμαρχοι Καβάλας και Αλεξανδρούπολης-. Επιπλέον, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ενταχθεί και ο δήμος Δράμας (η πρόταση του οποίου κατέλαβε την 3η θέση στην αξιολόγηση) -σε αυτή την περίπτωση, από την στιγμή που η συνολική χρηματοδότηση για την περιφέρεια ΑΜΘ είναι 17 εκατομμύρια €, ορισμένα από τα 18 έργα που έχουν προταθεί από τον δήμο Καβάλας θα πρέπει να απενταχθούν. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα προβλέπει την ένταξη 2 μόνο δήμων, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και για 3ο δήμο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video