ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο κρατικός μηχανισμός… της μπάτσας!

ΠΑΥΛΙΔΗΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ


Διαβάζω για το τελευταίο γεγονός όπου κάπου στο Παρανέστι μετά από μία κατολίσθηση, ένας δρόμος γέμισε με βράχια και αποκλείστηκαν 20 συμπολίτες μας. Εκεί με επιτόπου παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη και με συντονισμό του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και πάντα με τιτάνια προσπάθεια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από ώρες δόθηκε λύση. Επειδή όμως έχω τη διαστροφή να διαβάζω τα κείμενα πίσω από τις λέξεις και όχι να μένω στην ταμπέλα, θα μου επιτρέψουν κάποιοι να σας «μεταφράσω» αυτή την είδηση.


Έχουμε λοιπόν ένα σωρό υπηρεσίες στο Κράτος και στην αυτοδιοίκηση με τόσους και τόσους δημόσιους υπαλλήλους που δεν είναι μόνο γραφιάδες που βαράνε σφραγίδες αλλά και επιστήμονες, τεχνικοί, άνθρωποι σπουδαγμένοι και υπεύθυνοι στο πόστο τους, ικανοί να δώσουν λύση σε κάθε ζήτημα. Όλοι αυτοί πληρώνονται με μισθό, ασφάλιση, εφάπαξ και σύνταξη.


Έχουμε χιλιάδες κτίρια του Δημοσίου όπου στεγάζονται όλες αυτές οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός τους και έχουμε πανάκριβα μηχανήματα τα οποία κοστίζουν απίστευτα εκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο για την αγορά και την συντήρησή τους. Μιλάμε σίγουρα για έναν σούπερ κρατικό μηχανισμό που ως κομάντο είναι σε θέση να παρέμβει σε κάθε περίπτωση και να δώσει λύσεις. Έτσι δεν είναι;


Και όταν κλείνει ο δρόμος, ανοίγει μία λακκούβα ή πλημμυρίζει ένα ποτάμι τι γίνεται; Έρχονται αυτοί οι κομάντος του κρατικού μηχανισμού με εργαλεία και μπουλντόζες υπό την καθοδήγηση κάποιου έμπειρου επιστήμονα – προϊσταμένου τους και μέσα σε λίγες ώρες δίνουν την λύση; Όχι βέβαια! Απλά, σε κάθε περίπτωση που έχουμε μία ανακατωσούρα ένας γραφιάς παίρνει τηλέφωνο σε κάποιον προϊστάμενό του, εκείνος δίνει εντολή σε ένα συνεργείο να ετοιμαστεί και να βγει έξω, δεν βρίσκει όμως τον Τάκη, τον Λάκη και την Σούλα γιατί έχουν ρεπό και πήγαν για σκι καθώς και κάποια μηχανήματα βρίσκονται για σέρβις, άσε που δεν ξέρει κατά που πέφτει αυτό το… κωλοχώρι που έγινε το συμβάν και ψάχνεται με το GPS, αφού ρίξει μία ντουζίνα «καντήλια» παίρνει 250 τηλέφωνα στη σειρά για να βρει ποιος υπάλληλος είναι διαθέσιμος και ποιο μηχάνημα λειτουργεί, περνάνε οι ώρες και το πράγμα μαθαίνεται από τα ΜΜΕ που αρχίζουν διάφορα καταστροφολογικά ρεπορτάζ με εκείνους τους τεράστιους τίτλους, τα φωτομοντάζ με μετεωρίτες και τσουνάμι και την μουσική υπόκρουση από ταινίες τρόμου, καπάκι το παίρνει είδηση ο αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρχίζουν τα μπινελίκια μεταξύ τους γιατί ο Α θεωρεί πως ήταν ευθύνη του Β και ο Γ ρίχνει το φταίξιμο στον Α, χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια και για να μη γίνουν θέαμα όλοι μαζί, ξεκινούν και γίνονται θέαμα ένας – ένας βγαίνοντας σε όλα τα ΜΜΕ για να δώσουν ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις καθώς έχουμε και εκλογές κάθε τόσα χρόνια και που θα ξαναβρούμε τέτοια καταστροφή και τέτοιο ανεμοστρόβιλο να μας δείξει η τηλεόραση, περνάνε οι ώρες, στο τέλος «ένα πουλάκι» το σφυρίζει στον Περιφερειάρχη ο οποίος φορά αδιάβροχο, τρέχει στο σημείο του συμβάντος, ρίχνει από 2 φορτηγά μπινελίκια σε όλους και ω του θαύματος ξαφνικά η κρατική μηχανή συντονίζεται ως ελβετικό ρολόι και το ζήτημα λύνεται σε μισή ώρα!


Καλά μη φανταστείτε πως σε κάθε περίπτωση όλα έτσι γίνονται και ας μη θυμώνουν κάποιοι που το ρίχνω στον χαβαλέ όμως σε κάθε περίπτωση η δική μου απορία, του τελευταίου πολίτη αυτής της χώρας είναι μία και μοναδική: Αφού διαθέτουμε άξιους τεχνίτες, επιστήμονες, προϊσταμένους, καταρτισμένο προσωπικό, άξιους εκλεγμένους ηγέτες, πανάκριβο κρατικό μηχανισμό με εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τι διάολο χρειάζονται όλοι αυτοί οι τύποι τον νομάρχη ή τον Περιφερειάρχη για να τους «συντονίσει»;


Και γιατί διάολε τόσα χρόνια αυτοί οι πανάκριβοι δημόσιοι υπάλληλοι με τις πανάκριβες υπηρεσίες τους και τον πανάκριβο εξοπλισμό δεν κάνουν ορισμένες ασκήσεις για να μάθουν να συντονίζονται από μόνοι τους όπως κάνει ο Στρατός; Που όλοι μας κοροϊδεύουμε τους «καραβανάδες» ως μίζερους και αγράμματους σκαπανείς όμως κανείς μας δεν έχει την ετοιμότητα και οργάνωση που οι ίδιοι έχουν καταφέρει να έχουν! Γιατί κάθε φορά χρειάζεται να είναι εκεί ο Κυβερνήτης ενός τόπου ώστε όλοι αυτοί να κάνουν τελικά την δουλειά τους; Δηλαδή ο Κυβερνήτης να έχει τον ρόλο εντός προϊσταμένου κάποιας υπηρεσίας;


Όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν έχουν πλάνο και πρόγραμμα αντιμετώπισης του όποιου περιστατικού από μόνες τους; Και τι θα γίνει σε μία υποθετική περίπτωση πολλών περιστατικών έκτακτης ανάγκης; Τι θα γίνει αν π.χ. πλημμυρίσει ο Έβρος και ταυτόχρονα και ο Κομψάτος και ο Νέστος αλλά και πέσει μία κατολίσθηση στο Παρανέστι; Τι θα κάνουμε τότε; Θα κλωνοποιήσουμε τον Περιφερειάρχη ώστε να παρευρίσκεται σε όλα τα γεγονότα (βάζοντας «χέρι» σε όλους για να «συντονιστούν») ή μήπως θα τον κάνουμε εικόνισμα και θα του κάνουμε περιφορά με τους παπάδες ώστε το πρόβλημα να λυθεί με την θεία παρέμβασή Του; Ελπίζω κανείς να μην πάρει προσωπικά τα παραπάνω σχόλια τα οποία δεν αποτελούν μομφή αλλά προτροπή για δημιουργικό προβληματισμό.


Σωτήρης Μπουζάρας




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video