ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επερώτηση Ηλιόπουλου για την άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση έργων του ΤΟΕΒ Κουδουνίων και Νοτίου Δράμας

Επερώτηση Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση έργων του ΤΟΕΒ Κουδουνίων και Ν. Δράμας
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια του αιτήματος του ΤΟΕΒ Κουδουνίων και Νοτίου Δράμας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Ο ΤΟΕΒ Κουδουνίων και Νοτίου Δράμας διαχειρίζεται ένα αρδευτικό δίκτυο κρίσιμης σημασίας, το οποίο εξυπηρετεί την άρδευση περίπου 15.000 στρεμμάτων καλλιεργειών. Ωστόσο, το δίκτυο αυτό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του απαρχαιωμένου εξοπλισμού, των κατασκευαστικών ατελειών του Αναδασμού Κουδουνίων του 2009, αλλά και των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν προκαλέσει επιπλέον φθορές.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των αρδευτικών υποδομών, όπως:
  1. Ανεπαρκής συντήρηση και φθορές στο φράγμα Εμμανουηλίδη που θέτουν σε κίνδυνο την περιοχή από πλημμύρες και καταστροφές καλλιεργειών.
  2. Ηλεκτροδότηση δύο υδρογεωτρήσεων σε αγροτικές περιοχές που παραμένουν ανενεργές, παρότι είναι κρίσιμες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
  3. Καθαρισμός του ποταμού Αγίας Βαρβάρας και των αρδευτικών καναλιών, που παραμένουν φραγμένα από φερτά υλικά, με συνέπεια την πλημμύρα καλλιεργειών και οικισμών.

Με δεδομένο ότι το υφιστάμενο πλαίσιο αρμοδιοτήτων των Περιφερειών (Ν. 3852/2010) περιλαμβάνει την υποστήριξη των ΤΟΕΒ σε θέματα διαχείρισης υδάτων και υποδομών άρδευσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
  1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αποκατάσταση του φράγματος Εμμανουηλίδη και την πρόληψη περαιτέρω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή;
  2. Τι ενέργειες θα γίνουν για τη συντήρηση και καθαρισμό των αρδευτικών καναλιών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών;
  3. Υπάρχει δυνατότητα άμεσης έκδοσης αδειών χρήσης νερού για τον ΤΟΕΒ Κουδουνίων, προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα και να εξασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία του δικτύου;
  4. Προτίθεται η Περιφέρεια να συμπεριλάβει και τον ΤΟΕΒ Κουδουνίων στα σχέδια χρηματοδότησης για την κάλυψη των εξόδων ηλεκτροδότησης των υδρογεωτρήσεων, όπως έγινε με άλλους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) στη Θράκη;

Ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενεργοποίηση των μηχανισμών για τη χρηματοδότηση των έργων συντήρησης και την επίλυση των προβλημάτων που απειλούν την αγροτική παραγωγή στην περιοχή.

Για την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Ηλιόπουλος Στέργιος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video