ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα κάστρα του Άβαντα φωτίζονται και μας λένε τη δική τους ιστορία!

Τα κάστρα του Άβαντα φωτίζονται και μας λένε τη δική τους ιστορία!
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγώγησε με ειδικούς προβολείς τύπου LED τα Κάστρα του Άβαντα και του Ποταμού, θέλοντας να αναδείξει τοπόσημα του Δήμου με ιδιαίτερη ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική αξία.


Η φωτοτεχνική μελέτη σχεδιάστηκε από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την έγκριση και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών του Δήμου σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και τέλος οι προβολείς ήταν δωρεά της τοπικής βιομηχανίας παραγωγής φωτιστικών σωμάτων DASTERI A.E.


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί όλους τους φορείς για τη συνεργασία!


Κάστρο Άβαντα

Λίγο έξω από το χωριό, στα βόρεια, βρίσκεται το Κάστρο του Άβαντα, ή αλλιώς το Κάστρο Μποζ-Τεπέ, από το ομώνυμο ύψωμα που είναι χτισμένο. Τα ερείπια του δεν φαίνονται καθόλου, παρά μόνο αφού τα προσεγγίσει κανείς. Σώζεται μια μεγαλοπρεπής πύλη, με δύο ψηλούς πύργους εκατέρωθεν και οι επάλξεις του κάστρου, με σκαλοπάτια που οδηγούν εκεί. Η θέα όλης της πεδιάδας από τις πολεμίστρες δικαιολογεί απόλυτα την κατασκευή του στο σημείο αυτό. Τα ερείπια που βλέπει ο επισκέπτης σήμερα, χρονολογούνται στον 13ο αιώνα, αν και στο σημείο υπάρχουν ευρήματα και από την μυκηναϊκή περίοδο.


Κάστρο Ποταμού

Νότια του Άβαντα, στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την τον Άβαντα με την Αλεξανδρούπολη, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους τρεις εντυπωσιακούς Φράγκικους μεσαιωνικούς πύργους των Γατελούζων. Χτίστηκαν πάνω σε αρχαία λείψανα της προϊστορικής περιόδου, με συνέχεια κατά την αρχαϊκή, αλλά και την πρώτη βυζαντινή περίοδο και ήταν μέρη του Κάστρου του Ποταμού που έχτισαν τον 13ο αιώνα οι Γενουάτες κατακτητές της περιοχής. Είναι τετράγωνοι και περιβάλλονται από διπλό τείχος. Η κατασκευή του κάστρου μάλλον έγινε για να προστατευθεί η παραθαλάσσια περιοχή - και ειδικά η Τραϊανούπολη - από τις επιδρομές των Βουλγάρων και λοιπών βαρβάρων από το Βορρά. Επιπλέον, το σημείο που είναι χτισμένο ελέγχει μια από τις διαβάσεις από την πεδιάδα της Κομοτηνής προς τα ανατολικά.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video