ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται οι προβολές της ΚΛΑ στο θερινό σινεμά "Φλοίσβος". Οι ταινίες της εβδομάδας

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται οι προβολές της ΚΛΑ στο θερινό σινεμά Φλοίσβος
Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης στον θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβος» συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με δυο ενδιαφέρουσες ταινίες.

Δευτέρα 2 έως Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Close
Βέλγιο, 2022
Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ
Σενάριο: Λούκας Ντοντ, Άντζελο Τιτζσένς
Πρωταγωνιστούν: Έντεν Νταμπρίν, Γκουστάβ Ντε Βελ, Εμιλί Ντεκέν, Λεά Ντρακέρ, Ιγκόρ βαν Ντέσελ, Κέβιν Γιάνσενς, Μαρκ Βάις, Λεόν Μπατάιγ, Σερίν Αγιάρι, Ρόμπιν Κίερτ, Χέρμαν βαν Σλάμπρουκ.
Διάρκεια: 104 λεπτά

Ο 12χρονος Λεό μεγαλώνει σε μία ευτυχισμένη οικογένεια ανθοκόμων. Οι γονείς, ο μεγάλος αδελφός, αλλά και ο ίδιος καμιά φορά, καλλιεργούν, φροντίζουν, μαζεύουν τα άνθη από τα τριαντάφυλλα, τα χρυσάνθεμα, τις πεόνιες που πακετάρουν και προμηθεύουν τα αρωματοποιία. Ο Λεό έχει κι έναν δεύτερο «αδελφό» - τον Ρεμί. Γείτονας, καλύτερος φίλος, κολλητός, soulmate. Μαζί παίζουν φανταστικούς πολέμους, μαζί τρέχουν ανέμελοι ανάμεσα στα πολύχρωμα χωράφια, μαζί πάνε βόλτες με τα ποδήλατα, μαζί κυλιούνται στα γρασίδια, μαζί γελάνε, μαζί κοιμούνται (καθώς οι γονείς θεωρούν και τα δύο παιδιά «δικά τους» και τα φιλοξενούν), μαζί ονειρεύονται τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Μαζί μεγαλώνουν.


Μέχρι που η πρώτη μέρα στο γυμνάσιο τα αλλάζει όλα. «Είστε ζευγάρι;» τους ρωτά η παρέα των συμμαθητών. «Δεν το λέμε για κακό, αλλά είστε πάντα τόσο... "κοντά"». Η αλήθεια είναι αυτή. Η οικειότητα της αβίαστης αγάπη, αλλά και η αθωότητα της προεφηβείας, που ακόμα δεν απαιτεί ξεκαθαρισμένο σεξουαλικό προσανατολισμό (για ορισμένα παιδιά τουλάχιστον), δεν περνάει από φίλτρα: οι δυο τους αγκαλιάζονται, αγγίζονται, επιτρέπουν στα χέρια και τα κορμιά τους ένα «μαζί» που γρήγορα θα πρέπει να απαντηθεί σε όσους αναρωτιούνται από απέναντι.


Ο Ρεμί δεν δίνει σημασία σε αυτή την κουβέντα, ο Λεό όμως τρομάζει. Τι εννοούν; Ότι είναι αδελφές; Από που κι ως που; Πώς τολμούν; Είναι; Τι σημαίνει αυτό; Οι ερωτήσεις τρέχουν σιωπηλά, αλλά επιθετικά στο πληγωμένο του βλέμμα - πιο γρήγορα από ό,τι το μυαλό μπορεί να απαντήσει. Δεν έχει ακόμα τα εργαλεία να απαντήσει. Οπότε, ενστικτωδώς, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απαρνηθεί το «κοντά», να σπρώξει το φίλο του «μακριά». Δεν τον περιμένει να πάνε μαζί σχολείο, δεν κάθεται μαζί του στα διαλείμματα, προσπαθεί να κάνει παρέα με «τα αγόρια», γράφεται στην ομάδα χόκεϊ στον πάγο. Ο Ρεμί εισπράττει την απόρριψη και αντιδρά καταλυτικά. Κι ο Λεό μένει με το βάρος της προδοσίας του, τις ενοχές, την απώλεια της φιλίας τους. Αλλά κι όλες τις παραπάνω ερωτήσεις για την δική του ταυτότητα ακόμα αναπάντητες.


Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες και πλήθος άλλων διακρίσεων για μια συγκινητικά ειλικρινή, εύθραυστη και συναρπαστική προσέγγιση της φιλίας, της σεξουαλικότητας, της απώλειας και της αποδοχής.


Μετά το «Κορίτσι», ο Λούκας Ντοντ μάς χαρίζει μία ταινία ενηλικίωσης - τρυφερή και σκληρή, ποιητική αλλά εμβριθής, αρωματισμένη από τον ανθό της εφηβείας, αλλά πληγωμένη από το αγκάθι του. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2022.

Πέμπτη 5 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Βρέχει Άντρες (Iris et les hommes)
Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Καρολίν Βινιάλ
Σενάριο: Καρολίν Βινιάλ, Νοεμί ντε Λαπαράν
Πρωταγωνιστούν: Λορ Καλαμί, Βενσάν Ελμπάζ, Σουζάν ντε Μπεκ, Σιλβέν Κατάν, Λοράν Πουατρενό, Ισμαέλ Σι Σαβανέ.
Διάρκεια: 98 λεπτά

Η Ίρις έχει έναν φαινομενικά άψογο σύζυγο, δύο υπέροχες κόρες, ένα οδοντιατρείο με ένα μεγάλο αριθμό πελατών που τα πηγαίνει περίφημα, ένα ωραίο διαμέρισμα σε μια περιοχή που αγπαά, φίλους που την καταλαβαίνουν. Όλα στη ζωή της Ίρις πάνε εξαιρετικά... και σύντομα θα είναι 50.


Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε σεξ με τον σύντροφό της; Και έπειτα κάποιος ξένος της βάζει μια ιδέα στο κεφάλι της: «βρες εραστή». Η Ίρις παίρνει τη μεγάλη απόφαση και γράφεται σε μια εφαρμογή γνωριμιών, ανοίγοντας έτσι το κουτί της Πανδώρας. Και οι άντρες θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή!!!


Γαλλική κωμωδία - με επικάλυψη ελευθεριότητας γύρω από τη συντηρητική καρδιά της - βγαλμένη από τον αυτόματο πιλότο της ανακύκλωσης των κλισέ και των trending συν-αισθημάτων.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video