Καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές, διότι δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα:
- Αρνητικές παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες (28-29 μαθητές στην τάξη).
- Δε λαμβάνονται υπ’ όψιν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αλλάζει η δυναμική των τμημάτων σε βάρος όλων των μαθητών.
- Δε λαμβάνεται υπ’ όψιν η πολυπολιτισμική σύνθεση των τμημάτων στις σχολικές μονάδες όπου επιχειρείται η σύμπτυξη, που καθιστά αναποτελεσματική την οποιαδήποτε μαθησιακή παρέμβαση.
- Διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, καθώς δημιουργούνται τεχνητά πλεονάσματα ωρών και επομένως αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία.
- Μένουν κενές αίθουσες σε κάποια σχολεία και σε άλλα γίνεται χρήση ακατάλληλων αιθουσών (αποθήκες, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών).
Ζητούμε από την ΔΔΕ Έβρου ισοκατανομή των μαθητών σε όλα τα Γυμνάσια της πόλης, για να μην παρατηρείται συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού σχολείων σε κάποιες περιοχές και μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού σε άλλες με όλες τις παραπάνω συνέπειες.
Ζητούμε το ΥΠΑΙΘΑ να αλλάξει την ημερομηνία οριστικοποίησης των τμημάτων των σχολικών μονάδων και να προβαίνει σε αυτήν τον Σεπτέμβριο όταν ολοκληρώνονται οι εγγραφές - μετεγγραφές των μαθητών και βγαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών που έχουν παραπεμφθεί για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε απόπειρα συγχώνευσης έχοντας την εμπειρία και από προηγούμενες χρονιές που αποτρέψαμε υποβιβασμούς, κλείσιμο σχολείων και μείωση τμημάτων.
«Οι ανάγκες των μαθητών δεν είναι κόστος»
• Να μην κλείσει - συγχωνευτεί κανένα τμήμα!
• Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
• Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. EΒΡΟΥ
[post_ads]
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου