ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καλοκαίρι στο Μουσείο: Παιδικά εργαστήρια στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Καλοκαίρι στο Μουσείο: Παιδικά εργαστήρια στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης μετατρέπεται σε γέφυρα που θα ενώσει τη γη με τ’ άστρα, οδηγώντας τους μικρούς μαθητές σ’ ένα διαστρικό ταξίδι ανάμεσα στους πλανήτες και τ’ αστέρια. Τα παιδιά ως μελετητές του διαστήματος, θα περιπλανηθούν στη γειτονιά του ήλιου, ανακαλύπτοντας τα εντυπωσιακά μυστικά που κρύβει ο κάθε πλανήτης και ο κάθε φυσικός δορυφόρος. Απορίες όπως:

«Πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι;»

«Μπορούμε να πατήσουμε σε όλους του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος;»

«Οι νέες αποστολές της ΝASA σχεδιάζουν να στείλουν ανθρώπους για να ζήσουν μόνιμα σε άλλους πλανήτες;»

θα απαντηθούν στο εργαστήρι αστρονομίας μέσα από μια πληθώρα εικόνων, επιστημονικών βίντεο και αστρονομικών κατασκευών που θα προσφέρουν νέες γνώσεις και θα εντυπωσιάσουν!

«Όταν ατενίζεις τ’ αστέρια και το γαλαξία, αισθάνεσαι πως η Γη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από συγκεκριμένα κομμάτια γη, αλλά αποτελεί αυτοτελές δημιούργημα ολόκληρου του ηλιακού συστήματος».

Για παιδιά από 7 ετών
Κόστος συμμετοχής: 12 €
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551036663 και στο info@emthrace.org

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Θεοδώρα Κουκουρίκου

Η Θεοδώρα Κουκουρίκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική και Σχολική Ψυχολογία. Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με εργαστήρια Μουσικής (μουσικοκινητικής, μουσικής προπαιδείας και χορωδίας), Ζωγραφικής Εικαστικών, Συναισθηματικής Αγωγής και Φιλαναγνωσίας, καθώς έχεις υπάρξει υπεύθυνη της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωση του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης.

Παράλληλα δραστηριοποιείται με ποικίλες δράσεις STEAM, πραγματοποιώντας με πληροφορίες της NASA, εργαστήρια Αστρονομίας και σχετικών πειραμάτων, σε μουσεία, καλλιτεχνικούς χώρους, παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι υπέρμαχος της εναλλακτικής εκπαίδευσης και διδασκαλίας.


Το πρώτο εργαστήριο σκηνογραφίας για παιδιά στην Αλεξανδρούπολη υπό την αιγίδα του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης μέσα από τα πρόσωπα και τις ιστορίες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Αυτό το εργαστήριο εστιάζει στη μελέτη και κατασκευή σκηνογραφικών υλικών (props) βασισμένα στις φιγούρες του μύθου. Ο Κύκλωπας, ο Περσέας και η Μέδουσα (α’ κύκλος) γίνονται η αφορμή να καλλιεργηθεί η έμπνευση, αλλά και η βάση για να πάρει ο μύθος σάρκα και οστά. Φιλοτεχνώντας τα μυθολογικά πρόσωπα, μαθαίνουμε τις ιστορίες τους και φτιάχνουμε τα σκηνικά που θα ζωντανέψουν το μύθο στο χώρο του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες μέσα από το βιωματικό εργαστήρι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο της σκηνογραφίας, να πειραματιστούν με τεχνοτροπίες και να δουν μέσα από μια άλλη οπτική τον κόσμο του θεάτρου.

Για παιδιά από 7 ετών
Κόστος συμμετοχής: 12€
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και εγγραφές στο 2551036663 και στο info@emthrace.org

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Ευγενία Αντύπα, Φιλόλογος - Δραματουργός

Η Ευγενία Αντύπα σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο (King’s College) την Ουτρέχτη (Utrecht University) με ειδίκευση στο αρχαίο και το σύγχρονο θέατρο αντίστοιχα. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Απασχολείται στην τυπική εκπαίδευση (δευτεροβάθμια) ως διδάσκουσα και έχει υπάρξει εθελόντρια - εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικές δράσεις και δια βίου μάθησης επίσημων οργανισμών.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video