ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε πληγείσες από την βροχόπτωση περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Κλιμάκιο του ΚΚΕ σε πληγείσες από την βροχόπτωση περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Στις περιοχές Μάκρη, Δίκελλα και Μεσημβρία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που επλήγησαν από τις χθεσινές βροχοπτώσεις, περιόδευσε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σιδέρη Μιχαηλίδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και τη Νίκη Δραμανίδου, δημοτική σύμβουλο Αλεξανδρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο του Κόμματος βρέθηκε μπροστά σε γνώριμες εικόνες που επαναλαμβάνονται εδώ και δεκαετίες και με μεγαλύτερη συχνότητα, μετά την περσινή τεράστια πυρκαγιά που κατέστρεψε το σύνολο του δάσους του Δήμου, αφού αντίστοιχη κατάσταση υπήρχε στην ίδια περιοχή και πριν 8 μήνες. Τεράστιοι όγκοι νερού δεν μπορούν να συγκρατηθούν και με μεγάλη ταχύτητα μετέφεραν μέσω ρεμάτων φερτά υλικά στον παράδρομο της Εγνατίας οδού και στο παραλιακό μέτωπο, από τη Μάκρη ως τα Δίκελλα και τη Μεσημβρία.

Φωτογραφία του Νοέμβρη του 2023 στο ίδιο με το παραπάνω σημείο

Δύο από τα τέσσερα μεγάλα ρέματα του Δήμου, το ρέμα των Δικέλλων και το ρέμα Βανικιώτη που κατεβαίνουν από την Κίρκη, δημιούργησαν προβλήματα σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Αλεξανδρούπολης θυμίζει βούρκο, σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων.

Μεγάλες ζημιές δημιουργήθηκαν στην γέφυρα των Δικέλλων (για άλλη μια φορά), όπου παρασύρθηκαν χωμάτινοι όγκοι και έφεραν στην επιφάνεια αγωγούς ύδρευσης, ενώ παρασύρθηκαν φράχτες παραθεριστικών κατοικιών και για μια ακόμη φορά υποχώρησε ο παραλιακός δρόμος. Χωρίς νερό έμεινε το πολύπαθο από την πυρκαγιά χωριό Πλάκα, του οποίου κόπηκε και η οδική σύνδεση. Χωρίς νερό έμειναν και κατοικίες στην περιοχή της Παλαγίας, αφού έσπασε αγωγός ύδρευσης. Σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑ ελέγχεται η πιθανότητα εισροής φερτών καμένων υλικών και στον υδροταμιευτήρα που υδρεύει την πόλη.


Μεγάλη και η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς έκλεισε για αρκετή ώρα η Εγνατία οδός στο ύψος του νοσοκομείου.

Οι καταστροφές επαναλαμβάνονται και είναι δηλωτικές της ασκούμενης πολιτικής εδώ και δεκαετίες, επισημαίνει η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ και συμπληρώνει ότι «πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις διαφημίσεις για το πρόγραμμα "ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ" είμαστε στα ίδια, στα χειρότερα και στα πιο επικίνδυνα».


Τον Νοέμβρη του 2023 σε παρόμοια κατάσταση η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ σημείωνε:

«Δεν αρκούν οι όποιες μικροπαρεμβάσεις γίνονται από τον Δήμο και την Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών αν δεν υπάρξει άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση για την άμεση υλοποίηση των μελετών, που έχει εκπονήσει η Δασική Υπηρεσία παρά τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, για αντιδιαβρωτικά έργα, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί μόνο 2 από τις 17, στην περιοχή της Παλαγίας και του Άβαντα μέσω "αναδόχων". Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα αυτά στην καλύτερη να έχουν υλοποιηθεί τον επόμενο (!!!) χειμώνα, με ανάθεση τους σε ιδιώτες εργολάβους, με ό,τι συνέπειες μπορούν να υπάρξουν το επόμενο διάστημα, από εντονότερες βροχοπτώσεις. Η τραγική κατάσταση την οποία έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές στην αντίστοιχη υπηρεσία της περιφέρειας την έχει οδηγήσει σε υποστελέχωση προσωπικού και ανυπαρξία μηχανημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες».

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ απαιτεί την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθαρισμό του οδικού δικτύου και εδώ και τώρα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την έκταση του δήμου, ώστε να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, υποδομές και περιουσίες.

Επιπλέον, καλεί το λαό να μην μένει θεατής σε ένα έργο που το ζούμε στις ίδιες περιοχές τουλάχιστον από το 2007, το 2021 στα Λουτρά, στην Άνθεια, στον Απαλό, το 2023 στον Άβαντα.

Τον καλεί «να οργανώσει τον αγώνα του για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, την χρηματοδότηση και την ενίσχυση όλων των αναγκαίων υπηρεσιών και υποδομών από το κράτος, την αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων. Να μην συμβιβάζεται με την "καραμέλα" περί "αντοχών της οικονομίας" και δημοσιονομικών περιορισμών της ΕΕ, που αντιμετωπίζουν με όρους "κόστους - οφέλους" και ανταποδοτικότητας τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Να μην δείξει ο λαός της περιοχής καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις καταστροφές ως ευκαιρία για νέες μπίζνες για τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχουν μοναδικό κριτήριο το κέρδος».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video