ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την ονοματοδοσία οδού ή πλατείας προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Μπουγιούκα προτείνει η Προοπτική Πολιτών

Την ονοματοδοσία οδού ή πλατείας προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Μπουγιούκα προτείνει η Προοπτική Πολιτών
Η δημοτική παράταξη "Προοπτική Πολιτών" προτείνει με εισήγησή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, την ονοματοδοσία οδού ή λεωφόρου ή πλατείας προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής Γεωργίου Μπουγιούκα.

Αναλυτικά η εισήγηση:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να εισάγεται ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης την ονοματοδοσία δρόμου, λεωφόρου ή πλατείας προς τιμήν του αείμνηστου Γεωργίου Μπουγιούκα.

Ορισμένες από τις πιθανές λύσεις, τις οποίες θα παρακαλούσαμε να διερευνήσει η αρμόδια υπηρεσία ως προς το ενδεχόμενο να είναι δυνατή η εφαρμογή τους είναι η ανηφορική οδός που οδηγεί στο Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή η Λεωφόρος Μάκρης ή το πάρκο οδού Ποιμενίδη.

Ο Γεώργιος Μπουγιούκας ήταν καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κι ένας από τους πιο γνωστούς καρδιοχειρουργούς στην Ελλάδα.

Ήταν ο ιδρυτής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, στην οποία και επέστρεφε συχνά από το 2015 όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Εργάστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση για πολλά χρόνια ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως γιατρός και η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στην Αλεξανδρούπολη και τη γύρω περιοχή.

Παρά την πετυχημένη καριέρα που είχε στη Θεσσαλονίκη, το 2000 αποφάσισε να μετακομίσει στην Αλεξανδρούπολη, όπου και δημιούργησε την καρδιοχειρουργική κλινική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ ήταν αγαπητός στους φοιτητές ως δάσκαλος και ιδιαίτερο γνωστός στην τοπική κοινωνία για την προσφορά προς τον ασθενή.

Σε μία από τις εκδηλώσεις, όπου είχε τιμηθεί για την προσφορά του αναφέρθηκε στις καινοτομικές χειρουργικές μεθόδους που εφαρμόστηκαν στην κλινική και στη συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία του Χιούστον, του Ανόβερου, αλλά και στο εξαίρετο έντιμο και μαχητικό - όπως είπε - ιατρικό προσωπικό με διεθνή καταξίωση καθώς πλήθος ερευνητικών εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε ξένα ιατρικά περιοδικά. Ενδεικτικά ανέφερε πως από το 2000-2015 είχαν γίνει 5.495 εγχειρήσεις στην Κλινική και τα έσοδα που είχε το ΠΓΝΑ ανήλθαν σε 400 - 460 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Δημιούργησε επίσης και ήταν μέλος της διοίκησης του, τον Σύλλογο Φίλων Καρδιοχειρουργικής ΔΠΘ Γαληνός, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την κλινική και αποτέλεσε τον πολύτιμο συνδετικό κρίκο μεταξύ κλινικής και τοπικής κοινωνίας.

Προοπτική Πολιτών

Ο επικεφαλής
Νικόλαος Γκότσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video