ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρουσιάστηκε το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου

Παρουσιάστηκε το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί στις Φέρες ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης από κοινού με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και θέμα την υπογραφή του έργου «Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του ΤΟΕΒ Πετάλου».

Το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση - και υλοποίηση του έργου - έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τον οποίο ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε, καθώς και τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το συνολικό ενδιαφέρον του.


Η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Φερών, καθώς αφορά άμεσα τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ ο κ. Περιφερειάρχης ευχήθηκε το έργο όχι μόνο να εξυπηρετήσει την επαγγελματική δραστηριότητα των υφιστάμενων αγροτών, αλλά να γίνει αφορμή ώστε να προσελκυστούν και νέοι αγρότες στον κλάδο.

Κατά την τοποθέτηση του, ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους υπαλλήλους του για την συνεργασία και εξήρε το έργο και την προσπάθεια των υπαλλήλων της Π.Ε. Έβρου που υπό τον συντονισμό της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαυράκη, εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά, ώστε ο φάκελος του έργου να καταστεί επιλέξιμος προς χρηματοδότηση.


Το έργο έχει προϋπολογισμό 9.920.000 ευρώ και αναμένεται να εξυπηρετήσει μία έκταση 7.500 στρεμμάτων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της παραγωγής και διευκολύνοντας σημαντικά την αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα.

«Έχουμε δηλώσει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ότι ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί για μας βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια μας καθώς και ότι στόχος μας είναι να εργαστούμε σκληρά για να υποστηρίξουμε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Τοψίδης, συγχαίροντας και τα μέλη των ΤΟΕΒ για τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες στην κατάρτιση του σχετικού φακέλου.


Από πλευράς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός, ο οποίος στην τοποθέτησή του επεσήμανε και το γεγονός ότι στον φάκελο του έργου πληρούνται οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσής του εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου για τους ανθρώπους των Φερών καθώς με την υλοποίηση του επιτυγχάνεται:
  • μείωση κόστους
  • αύξηση παραγωγής
  • αύξηση αγροτικού εισοδήματος
  • ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων
  • αύξηση της αντικειμενικής αξίας της γης.


Παράλληλα ο κ. Ζαμπούκης τόνισε τη στρατηγική σημασία του έργου καθώς το κομμάτι του Πετάλου βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Έβρου ποταμού ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του τόσο στον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό, τους Αντιδημάρχους Φερών & Πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτρη Κολγιώνη και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ναϊτίδη, όσο και στους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και στα Δ.Σ. ΤΟΕΒ Φερών - Πέπλου και ΤΟΕΒ Πετάλου για την άψογη και υποδειγματική συνεργασία.


Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και άλλα μέλη της Διοίκησης του Δήμου και την παρακολούθησαν Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και επιτελείς της Π.Ε. Έβρου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video