ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τιμητική ευρωπαϊκή διάκριση για το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Τιμητική ευρωπαϊκή διάκριση για το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Με την ευρωπαϊκή «Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025» τιμήθηκε η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Ελένη Φιλιππίδη», ανάμεσα σε 933 σχολεία σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων 58 σχολεία στην Ελλάδα.

Τι είναι η «Ετικέτα Σχολείου eTwinning»;

Με το «eTwinning School Label», αναγνωρίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners που συμμετέχουν σε έργα eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου, όπου όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας - ομάδες μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων- συνεργάζονται. Η απονομή της ετικέτας βασίζεται στην αξιολόγηση της συνολικής λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως:
  • Πρακτικές διαδικτυακής ασφάλειας (e-safety)
  • Κοινή ηγεσία, συνεργασία και ομαδική εργασία
  • Καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις
  • Ένταξη και εκπροσώπηση των μαθητών ως φορείς αλλαγής
  • Επαγγελματική ανάπτυξη προσωπικού
  • Πρότυπο για άλλα σχολεία.

Το eTwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες διεξάγουν συνεργατικά έργα, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν παραδείγματα καλών πρακτικών και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.


Στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ως ενεργό μέλος eTwinning από το 2017 έως σήμερα, υλοποιούνται σε ετήσια βάση συνεργατικά έργα με ευρωπαϊκά σχολεία-εταίρους, στα οποία έχουν απονεμηθεί Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Η “Ετικέτα Σχολείου eTwinning” απονέμεται για δεύτερη φορά στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, ενώ στο παρελθόν το σχολείο κατέλαβε την 2η θέση (κατηγορία Γυμνασίων) κατά τον 13ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning με ευρωπαϊκό έργο στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικής Γλώσσας.

Η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, κ. Μπιλιμπίνη Ευτέρπη, συγχαίρει τους/τις εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων και ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου που με την εθελοντική συμμετοχή τους, με πολύ μεράκι, εργατικότητα και συνέπεια καταφέρνουν να χτίζουν γέφυρες συνεργασίας και δεσμούς φιλίας με σχολεία σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης. Θερμές ευχαριστίες στο επικουρικό προσωπικό του σχολείου καθώς και στους γονείς των παιδιών  για την στήριξη κάθε προσπάθειάς τους.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video