ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

1η Γιορτή Κατσικιού στην Σαμοθράκη

1η Γιορτή Κατσικιού στην Σαμοθράκη
Ο Σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη», στο πλαίσιο του Έργου «Γιορτή Κατσικιού», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER 2014-2020, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζουν τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης (μουσική, έθιμα, λαογραφία) με διαδραστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα 14-15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μία πρώτη σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες.

Παρασκευή 14 Ιουνίου: Μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και ομοιοκατάληκτα δίστιχα από την πλούσια λαϊκή παράδοση του νησιού.
Ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Χώρα.

Σάββατο 15 Ιουνίου: Περφόρμανς, εμπνευσμένη από τη δυναμική που έχει αναπτύξει στο νησί το κατσίκι, στην οποία οι δύο καλλιτέχνες ξετυλίγουν την αφηγηματική τους κλωστή με τη χρήση κίνησης, δημιουργώντας μέσω φωτογραφίας και αντικειμένων μια διαδραστική εικαστική εγκατάσταση.
Ώρα 19:30 στην Πλατεία Πλατάνου Χώρας.

Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα εγκατασταθεί εικαστική έκθεση που θα αποτυπώνει τις διάφορες εκφάνσεις της σύνδεσης των κατοίκων του νησιού με το κατσίκι, ως κτηνοτροφικό ζώο, ως αντικείμενο απασχόλησης, ως πηγή της τοπικής παράδοσης και του πολιτισμού.

Σκοπός των δράσεων είναι από τη μία πλευρά η κατανόηση, διατήρηση και διάδοση, μέσω της ψυχαγωγίας της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας, από την άλλη η αξιοποίηση των συστατικών στοιχείων του νησιού ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων μορφών καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε και αυτό το καλοκαίρι όμορφα και δημιουργικά!

Σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη»

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video