ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η πτώση τμήματος ψευδοροφής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δεν ήταν “προγραμματισμένη εργασία”

Η πτώση τμήματος ψευδοροφής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δεν ήταν “προγραμματισμένη εργασία”
Με ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) αναφέρεται στο συμβάν της πτώσης κομματιών της ψευδοροφής (μεταλλικά πάνελ) ως “προγραμματισμένες εργασίες”, αποκαλώντας μάλιστα την δημοσιοποίηση με φωτογραφίες του συμβάντος “ως πρακτική γνωστών - αγνώστων” η οποία πρακτική, “αδικεί κατάφωρα τον φορέα”.

Επειδή ούτε άγνωστοι είμαστε, πολλώ δε μάλλον ούτε συκοφάντες, σας πληροφορούμε ότι η πτώση των κομματιών της ψευδοοροφής δεν ήταν “προγραμματισμένη εργασία” και συνέβη παρόντων των εργαζομένων στα δύο τμήματα (Βιοπαθολογίας και Παθολογοανατομίας) εντελώς ξαφνικά χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως καμία επίσκεψη ατόμου από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας. Η “απόδειξη” (όπως παρουσιάστηκε στην ανακοίνωση της διοίκησης) δε του ενός πάνελ “τακτοποιημένο” στον τοίχο είναι αποτέλεσμα της ανάσυρσης του πάνελ από το προσωπικό των εργαστηρίων για να αποκατασταθεί η διέλευση από τον διάδρομο. Ευτυχής συγκυρία που δεν κατέπεσε το τμήμα σε διερχόμενο εργαζόμενο ή συνοδό (διότι τα εργαστήρια δεν αποτελούν άβατο).

Ως εργαζόμενος στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο (Ιατρός του ΕΣΥ - Παθολογοανατόμος) καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία (το συμβάν της πτώσης σημειώθηκε περίπου στις 10 π.μ. την Τετάρτη 22 Μαΐου σε απόσταση 5 μέτρων από την είσοδο του γραφείου μου) οπότε ως αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος δεν μπορώ να δεχθώ την πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας του συμβάντος.

Επειδή ο εργασιακός μου χώρος εδώ και πολλά έτη είναι το ήμισυ περίπου του καθημερινού μου βίου νομίζω ότι δικαιούμαι να “πονάω” για την κατάντια του “εργασιακού οίκου μου” και νομίζω ότι εποικοδομητικό θα ήταν αυτό το γεγονός να “διεγείρει” την διοίκηση του Νοσοκομείου στην λήψη μέτρων για την καλύτερη συντήρηση των υπαρχόντων δομών του ΠΓΝΑ το οποίο, ως δομή, μετρά 23 έτη.

Ως εργαζόμενος στο ΠΓΝΑ αλλά και μετέχοντας στην προσπάθεια και στον αγώνα των υγειονομικών του ΠΓΝΑ να κρατήσουν σε όσο το δυνατόν ικανοποιητικά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΠΓΝΑ δηλώνω ότι το συμβάν, ως απόδοση ευθύνης, δεν στρέφεται κατά της Διοίκησης (ταπεινά ελατήρια ποτέ δεν είχα, ούτε έχω - επειδή γνωριζόμαστε στον εργασιακό μας χώρο) αλλά το συμβάν είναι ενδεικτικό μιας πραγματικότητας την οποία η Διοίκηση του ΠΓΝΑ όσο και να θέλει να την ξορκίσει την βιώνουμε καθημερινά, εργαζόμενοι, ασθενείς και συνοδοί.

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν “Κρείττον του λαλείν το σιγάν”. Στην νεοελληνική γλώσσα σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερο να σιωπά κάποιος από το να ομιλεί. Νομίζω ότι ως σύσταση ταιριάζει αυτή τη στιγμή στους Διοικούντες την “Ναυαρχίδα” της Υγείας στην περιοχή μας, η οποία όμως φαίνεται να “μπάζει” νερά.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΙΝΟΚΥΘ

Στάμος Χάρης
Παθολογοανατόμος MD PhD, Επιμελητής Α' ΕΣΥ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video