ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης ζητά η δημοτική παράταξη ΑΡΧΗ

Δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης ζητά η δημοτική παράταξη ΑΡΧΗ
Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 κατατέθηκε επίσημα πλέον η πρόταση της δημοτικής παράταξης ΑΡΧΗ για την δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλεξανδρούπολης και περιμένουν να προστεθεί σαν θέμα συζήτησης και ψήφισης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

Πιστοί στις προεκλογικές μας προτάσεις και στις αξίες του συνδυασμού μας, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τους ΝΕΟΥΣ και εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο την δημιουργία ενός Συμβουλίου Νέων που θα αποτελεί τον χώρο συνάντησης και έκφρασης συνολικά των ζητημάτων των νέων δημοτών.

Μπορείτε να δείτε την εισήγηση παρακάτω η οποία συνοδεύεται από πρότυπο Καταστατικό Λειτουργίας:

«Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Η αδιαφορία, η δυσπιστία και η σημαντική αποχή των νέων από τα κοινά έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τα ποσοστά συμμετοχής των νέων ανθρώπων είναι αποκαρδιωτικά και δείχνουν ολοκάθαρα το προφανές: πως οι νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η ενεργός απασχόληση με τα κοινά και η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Είναι δικό μας χρέος, ειδικά όσων έχουμε θέσεις ευθύνης, να αποδείξουμε ότι εννοούμε πραγματικά πως επιθυμούμε οι νέοι να γίνουν ενεργοί πολίτες και αυτό προϋποθέτει θεσμικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την συμμετοχή τους στη διαμόρφωση της τοπικής πολιτικής και θα εξασφαλίζουν τις προοπτικές και τις καινοτόμες δράσεις που απαιτούνται για να γίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ένας τόπος γεμάτος ευκαιρίες για την νεολαία.

Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Στον Δήμο μας δεν έχει συσταθεί, ως σήμερα, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Γειτονικοί δήμοι όπως ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Κομοτηνής έχουν προχωρήσει στην σύσταση Συμβουλίου Νέων, αλλά και πολλοί ακόμη δήμοι της χώρας όπως ο Δήμος Τρικάλων, ο Δήμος Λάρισας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ο Δήμος Σερρών κ.α. με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα αποτελείται από νέους και νέες, που είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του Δήμου μας, ηλικίας 16-30 χρονών. Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται στο «Μητρώο Νέων Δημοτών», που θα αποτελεί την Γενική Συνέλευση των νέων. Οι διαδικασίες σύστασης και η λειτουργία του Συμβουλίου Νέων περιλαμβάνονται στο πρότυπο καταστατικό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει την σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και προς τον σκοπό αυτό την ψήφιση του καταστατικού. Ειδικότερα να ληφθεί απόφαση ώστε:
  • Να εγκριθεί η σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  • Να εγκριθεί το καταστατικό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Σταύρος Σταυράκογλου

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video