ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Διακήρυξη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ για τις Εκλογές του ΤΕΕ


Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας…

Σε μια περίοδο που οι όμιλοι κατακτούν νέα ρεκόρ κερδοφορίας… με το «ανεκτέλεστο έργων» των κατασκευαστικών ομίλων να ξεπερνά τα 17 δις €, με τα δις € του «ψηφιακού μετασχηματισμού» να κατευθύνονται στους ομίλους τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και τα υπέρογκα κέρδη των πράσινων «ενεργειακών» ομίλων.

Οι μισθωτές/-οι δουλεύουμε
  • 10ωρα και Σαββατοκύριακα για ένα πραγματικό μισθό χαμηλότερο απ’ ότι πριν 10 χρόνια, όταν καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • με «ξέφρενη» εντατικοποίηση για το κυνήγι των deadlines της εργοδοσίας, με απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που γεννούν τις εκατοντάδες δολοφονίες - εργοδοτικά εγκλήματα και καταστρέφουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
  • με «μπλοκάκι», χωρίς ωράριο, πληρωμή υπερωριών και αποζημίωση απόλυσης, χωρίς εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλισή μας, χωρίς επιδόματα ανεργίας, ασθένειας ή ατυχήματος, χωρίς προστασία των εγκύων από την απόλυση, χωρίς επιδόματα και άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονεϊκές άδειες.

Οι αυταπασχολούμενες/-οι εργαζόμαστε
  • μέχρι «τελικής πτώσης» με εκπτώσεις στις αμοιβές μας για να ανταγωνιστούμε τις «σκοτωμένες» τιμές που επιβάλουν μεγάλα γραφεία και εταιρείες,
  • για να εξοφλήσουμε τις δόσεις των συσσωρευμένων χρεών μαζί με το σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων (μηδενικό αφορολόγητο, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσους φόρους κ.ά.), τα πάγια έξοδα για να συντηρηθούν τα γραφεία μας,
  • χωρίς κάλυψη για την υγεία και ασφάλειά μας αν μας συμβεί ατύχημα σε αυτοψία ή σε εργοτάξιο, χωρίς επίδομα ανεργίας στην περίοδο της κρίσης και της πανδημίας, ενώ πληρώναμε πανάκριβα ΤΣΜΕΔΕ - ΕΤΑΑ - ΕΦΚΑ.

Οι εργαζόμενες/οι στο δημόσιο:
  • ζούμε με μισθούς εξαθλίωσης μια δεκαετία απ’ τις μνημονιακές περικοπές 13ου - 14ου μισθού. Η κυβερνητική κοροϊδία της αύξησης του 1,5 ευρώ την ημέρα και 0,5 ευρώ για κάθε παιδί δεν αποτελεί αναπλήρωση των απωλειών.
  • η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, η πολυνομοθεσία, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών και η διάλυση των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών επιταχύνει την παράδοση του αντικειμένου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • το αντικείμενο της δουλειάς μας μετατρέπεται σε «διεκπεραίωση επενδυτικών σχεδίων» μεγαλοεπενδυτών «αρπακτικών», με τις ποινικές και αστικές ευθύνες να φορτώνονται στις πλάτες μας.

Μας καλούν
➩ να συνηθίσουμε τις διαρκείς απώλειες απ’ τον πληθωρισμό, στα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης και την απρόσιτη στέγαση,
➩ να υπομείνουμε τη ληστρική «δίκαιη» φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων και την περικοπή κοινωνικών δαπανών για τα «ματωμένα» πλεονάσματα που κατευθύνονται σαν κρατικές ενισχύσεις στους ομίλους.

Μας καλούν να υποκλιθούμε στην πολιτική επιχειρηματικών ομίλων και Ε.Ε., κυβερνήσεων και κομμάτων του κεφαλαίου που
γεννάει διαρκώς κρατικά εγκλήματα όπως στα Τέμπη, στη Θεσσαλία και τη Μάνδρα, στη Θράκη και το Μάτι,
νομοθετεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δίνοντας τη χαριστική βολή στις σπουδές, τα πτυχία, καταργεί το λαϊκό δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση,
φέρνει ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση της χώρας για τα κέρδη των ομίλων,
χρεώνει ακριβά την πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία και μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομικό επενδυτικό προϊόν.

Είναι η ίδια πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση ΝΔ με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝεΑρ και των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου που στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στο πλευρό ΝΑΤΟ - ΗΠΑ & ΕΕ, σε δύο πολέμους, σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

Βαφτίζουν «εθνικό» συμφέρον τα κέρδη των ομίλων για να δικαιολογήσουν τη μετατροπή όλης της χώρας σε βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Καθιστούν το λαό συνένοχο στη σφαγή και τη χώρα στόχο αντιποίνων στην επερχόμενη ευρύτερη πολεμική ανάφλεξη.

Η αποχή βοηθά τον πραγματικό αντίπαλο

Πολλές και πολλοί μηχανικοί αναρωτιούνται τι έπραξε άραγε το ΤΕΕ τα τελευταία 4,5 χρόνια για την πολιτική αυτή που ρημάζει τις ζωές μας, ώστε να αξίζει να ψηφίσουν στις εκλογές της 19ης Μάη;

Η αλήθεια είναι ότι η ηγεσία του ΤΕΕ έκανε πολλά σε βάρος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, μηχανικών. Οι αποφάσεις της αφορούν όλες τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Όχι απλά δεν «απουσίαζε», αντίθετα βρέθηκε στο πλευρό κάθε κυβέρνησης, σύμβουλος, αρωγός και συχνά πρωταγωνιστής στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες μας για να αυξηθούν τα κέρδη των ομίλων και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της ΕΕ.

Η ηγεσία του ΤΕΕ επιδιώκει να εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος όλων των μηχανικών». Όμως, δεν έχουμε κοινά συμφέροντα οι μεγαλομέτοχοι και οι διευθυντές των ομίλων, οι μεγαλοεργοδότες και όλες/-οι εμείς οι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί.

Στην ηγεσία του ΤΕΕ «συγκυβερνούν» τόσο οι δυνάμεις της ΝΔ («ΔΚΜ»), όσο και οι δυνάμεις της δήθεν «αντιπολίτευσης», οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ («ΔΗΣΥΜ») και του ΣΥΡΙΖΑ («Προοδευτικοί Μηχανικοί»), καθώς και η «ΔΗΠΑΜ» και η «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ».

Μαζί ψηφίζουν όλα τα βασικά που επιβάλλει η πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ. Διαφωνούν «έντονα», για το ποιος θα υπηρετήσει αποτελεσματικότερα την αντιλαϊκή πολιτική.

Μετέτρεψαν το ΤΕΕ σε «μικρό Υπουργείο» (με προϋπολογισμό 1,3 δις € το 2024), το οποίο κατανέμει κοινοτικά και κρατικά κονδύλια στους ομίλους, την ίδια ώρα που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους μηχανικούς. Ενώ κάποιοι όμιλοι, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, μαζί με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν ομιλικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που δεν αναγνωρίζουν καν το πενταετές πτυχίο των Πολυτεχνείων στις αμοιβές των μισθωτών.

Η ηγεσία του ΤΕΕ είναι ήδη συνένοχη και την επόμενη των εκλογών θα συνεχίζει να στηρίζει:

Την υποβάθμιση των πτυχίων μας και του περιεχομένου της εργασίας μας. Εφαρμόζει την πολιτική της Ε.Ε. ισοπέδωσης των πτυχίων μας στο επίπεδο των πιστοποιητικών των κολλεγίων - που με το νέο νόμο θα ονομαστούν ιδιωτικά «πανεπιστήμια» - μέσω εξετάσεων και ακριβών «πιστοποιήσεων» του επαγγέλματος.

Την ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την «κλοπή» 1 δις € από τις εισφορές μας στο ΤΜΕΔΕ και τελικά την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Τη φοροληστεία στο εισόδημά μας, με αλυσίδα νόμων για να διασφαλιστούν τα «ματωμένα πλεονάσματα» που απαιτεί η ΕΕ, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και στρατηγικούς επενδυτές.

Την κατάργηση του κρατικού ελέγχου της δόμησης και των κατασκευών, την υποστελέχωση και ιδιωτικοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και τη μεταφορά της κρατικής και εργοδοτικής ευθύνης στις πλάτες των μηχανικών με τη μορφή της «τεχνικής ευθύνης», από την πιο μικρή και απλή ως την πιο μεγάλη υπόθεση, ώστε ο επενδυτής να μπορεί να κάνει «ότι θέλει, όπου θέλει και όταν θέλει».

Την εργασία χωρίς δικαιώματα, ωράρια, άδειες, επιδόματα, συλλογικές συμβάσεις, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», για να εκτοξευθούν τα κέρδη των ομίλων. Στηρίζει τους ομίλους την ίδια ώρα που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, τους θύτες ενάντια στα θύματα της εκμετάλλευσης.

Την πολιτική «κόστους - οφέλους» της Ε.Ε. για την πολιτική προστασία, ντύνει με τεχνοκρατικό «μανδύα» τον αντιλαϊκό σχεδιασμό των έργων αποκατάστασης απ’ τις φυσικές καταστροφές, όπως στην Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Τον πολεοδομικό σχεδιασμό απελευθέρωσης των «επενδύσεων», τη «fast track» αδειοδότηση των έργων υποδομής, την «πράσινη μετάβαση» προς την ενεργειακή φτώχεια, τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» που υλοποιεί «ηλεκτρονικά» την ποινικοποίηση του επαγγέλματος.

Η αλήθεια είναι ότι η αποχή βοηθά τον πραγματικό μας αντίπαλο, ουσιαστικά στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις που απαρτίζουν το ΤΕΕ να έχουν λυμένα τα χέρια για να συνεχίζουν αυτήν την εγκληματική πολιτική σε βάρος όλων μας και να επικαλούνται ότι οι μηχανικοί επιβραβεύουν τις επιλογές τους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΤΕΕ θα αξιοποιηθεί απ΄όλα τα μέσα του συστήματος ως μια πραγματική δημοσκόπηση παραμονές των ευρωεκλογών.

Καταδικάζουμε όλους τους ενόχους

Γι’ αυτό στις εκλογές της 19ης Μάη μπορούμε και πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική και όσους την υπηρετούν και την «ξεπλένουν».

Να καταδικάσουμε τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝεΑρ, που συγκροτούν τη σημερινή ηγεσία του ΤΕΕ. Να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης ενάντια:

Στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, στα «παζάρια» των κυριαρχικών δικαιωμάτων με την επιδιαιτησία των ΗΠΑ. Στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο σφαγής άλλων λαών, σε στόχο στρατιωτικών αντιποίνων και συνένοχο στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Στην πολιτική της ΕΕ που ισοπεδώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών, η οποία προωθείται με αλυσίδα νόμων, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας με γνώμονα το κριτήριο του «κόστους - οφέλους» για τους ομίλους και το κράτος και την αξιοποίηση των φυσικών καταστροφών ως πεδίο για νέες κερδοφόρες επενδύσεις με τα τραγικά αποτελέσματα, απ΄την Εύβοια και τη Θεσσαλία, ως τη Θράκη.

Στην αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, της ενέργειας, των επικοινωνιών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποτελεί εκτός των άλλων και το μεγάλο ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, που αποτελεί συνώνυμο των υπέρογκων κερδών των ομίλων, της ενεργειακής ακρίβειας, των «πράσινων φόρων» και της απαξίωσης σημαντικών εγχώριων ενεργειακών πηγών.

Στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, που μας μετατρέπει σε πελάτες των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία λειτουργούν πλέον ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Ώρα να πάμε αλλιώς…

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ:

Για να υπάρχει πιο ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση, εκεί που ψηφίζονται οι αποφάσεις. Να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των ομίλων και τις δεσμεύσεις της ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ πήρε πρωτοβουλίες για την καταδίκη αυτής της πολιτικής στη Διοικούσα και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Επιστημονικών Συλλόγων των μηχανικών. Ακόμα και οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αποφάσεις που έλαβε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, όπως ενάντια στο Νόμο Κεραμέως και για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας απ’ τις πλημμύρες, πάρθηκαν κάτω απ’ την πίεση της παρέμβασής μας, της αποκάλυψης της πολιτικής της ηγεσίας του ΤΕΕ.

Για να ενισχυθεί η δύναμη που πρωταγωνιστεί εκεί που ανατρέπονται οι αποφάσεις, στους δρόμους του αγώνα και στους χώρους δουλειάς.

Στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ συμμετέχουν αυτοί που βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης
  • για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα, ενάντια σε απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία
  • ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, την κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, την αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τους νόμους Χατζηδάκη - Γεωργιάδη και τον απεργιοκτόνο νόμο ΣΥΡΙΖΑ, στο φοροληστρικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη
  • ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την απαξίωση των πτυχίων μέσω της πολιτικής της ΕΕ και των ρυθμίσεων του ΤΕΕ και την πιστοποίηση των δραστηριοτήτων.

Στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ συμμετέχουν αυτοί
  • που βρίσκονται μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας με συνέχεια, διάρκεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική
  • που πρωταγωνιστούν στα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΜΤ, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΕΝ, ΕΜΔΥΔΑΣ κ.λπ.), για το συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, που σημαδεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους ομίλους, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ
  • που μπήκαν μπροστά για το συντονισμό του αγώνα με τα σωματεία των μισθωτών δικηγόρων και οικονομολόγων και τις Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στο αντιασφαλιστικό και στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • που φώτισαν ότι δεν έχουν κοινά συμφέροντα οι μεγαλομέτοχοι των ομίλων και οι μεγαλοεργοδότες με τους εργαζόμενους μηχανικούς και ότι πρέπει να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλό μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την ΕΕ.

Για να μη «σκορπίσουμε» την ψήφο μας σε τάχα «ανεξάρτητους», σε τοπικούς και συντεχνιακούς συνδυασμούς, που είναι εξαρτημένοι απ΄ την πολιτική των ομίλων και της ΕΕ.

Όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιες/-οι έχουν πολιτική στράτευση, και όσες δηλώνουν ανεξάρτητες - ακομμάτιστες, γιατί εκπροσωπούν διαφορετικά συμφέροντα μηχανικών. Ούτε επειδή έχουμε ίδια ειδικότητα, ούτε επειδή κατοικούμε στην ίδια Περιφέρεια, μπορούν να ταυτίζονται τα συμφέροντα και οι ανάγκες των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων που δουλεύουμε «από ήλιο σε ήλιο» για ένα συρρικνωμένο εισόδημα με το διευθυντή της εταιρείας ή τον Γραμματέα Υπουργείου, τον εργοδότη ή στέλεχος του ομίλου, που στο ΤΕΕ συντάσσουν αντιλαϊκά νομοσχέδια και «μοιράζουν» προγράμματα.

Για να μη ρίξουμε «άσφαιρα πυρά» ψηφίζοντας την παράταξη ΑΡΑΓΕΣ που στηρίζει το ΜΕΡΑ25 ή τους συνοδοιπόρους της απ’ το #Block TEE που στηρίζεται από ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το ΑΡΑΓΕΣ αναγορεύει το ΤΕΕ σε «συλλογικό εκπρόσωπο» των μηχανικών. Αναζητεί «λύσεις» στην πιστή εφαρμογή των Οδηγιών της ΕΕ, όπως για την αντιπλημμυρική προστασία. Αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό μας αντίπαλο, υπονομεύει το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και επιχειρεί να μετατρέψει το κίνημα σε υπηρέτη της κυβερνητικής εναλλαγής.

Με αυτές τις συστημικές δυνάμεις συνεργάζεται στην πράξη στο κίνημα το #Block TEE, παρά τα κάλπικα αντικαπιταλιστικά συνθήματα στις διακηρύξεις του. Κατέρχονται σε κοινά ψηφοδέλτια με το ΑΡΑΓΕΣ σε Περιφερειακά Τμήματα και σε επιστημονικές επιτροπές του ΤΕΕ. Την ίδια ώρα που συνεργάζονται και στο ΤΕΕ με δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ συνεχίζουν στα σωματεία των εργαζόμενων μηχανικών την τακτική τους των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Υπονομεύουν στην πράξη το συντονισμό του αγώνα Σωματείων και Ομοσπονδιών που υλοποιούν οι ταξικές δυνάμεις ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων κεφαλαίου - εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας

Η επίθεση σε βάρος μας δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς, αν δεν οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των εργαζόμενων, όλη την προηγούμενη 15ετία της κρίσης, των Μνημονίων και της πανδημίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα.

Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Απέναντι στο μέγεθος της επίθεσης, τις αυταπάτες για λύση χωρίς σύγκρουση, μόνη διέξοδος ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας.

Παλεύουμε για:

Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Κάλυψη με ΣΣΕ όλων των εργαζόμενων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους (Μισθός, ΔΠΥ κ.λπ.) στην προοπτική κατάργησης του ΔΠΥ με κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Πλήρης και σταθερή εργασία, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μείωση του χρόνου εργασίας, 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Απειθαρχία για “να μείνει στα χαρτιά” και να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές, κατάργηση του ΦΠΑ, στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου κ.λπ. διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος για τα νέα ζευγάρια. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Μείωση φορολογίας στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (μισθό, ΔΠΥ), με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους σε όλους τους νομούς της χώρας. Δημιουργία κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και υπηρεσιών ΥΑΕ ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των ΕΞΥΠΠ και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Πλήρη κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο με ευθύνη του κράτους και αποκλειστική επιβάρυνση του κεφαλαίου. Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ με ένταξη κλάδων και ειδικοτήτων που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στις μεταφορές κ.λπ., μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών τους με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Διακοπή όλων των μη αναγκαίων εργασιών όπου εκδηλώνονται πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.λπ., με πλήρη αποζημίωση των ημερομισθίων των εργαζομένων. Να διακόπτεται κάθε εργασία σε οικοδομές, εργοτάξια στους 38 βαθμούς κελσίου.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση όλων των απωλειών των αποθεματικών των ταμείων από τη διαχρονική καταλήστευσή τους. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού σε όλους τους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με ΔΠΥ. Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς (στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες). Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλες τις εργαζόμενες μισθωτές, εργαζόμενες με ΔΠΥ, αυτοαπασχολούμενες. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Κατάργηση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων – καμία αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές με αύξηση τα κρατικής χρηματοδότησης. Όχι στην «απελευθέρωση» και την αποσύνδεση πτυχίου επαγγέλματος! Καμιά εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ, κατάργηση όλων των νόμων και ΠΔ που τις ενσωματώνουν στην εθνική νομοθεσία. Καμία εξέταση για πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων. Όχι στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος. Ενίσχυση των δημόσιων τεχνικών και ελεγκτικών υπηρεσιών με προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, όχι στην ιδιωτικοποίησή τους.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την πολιτική «απελευθέρωσης» της ΕΕ - Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - λιγνίτη - κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων. Ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική της «απελευθέρωσης» της ΕΕ και των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Απεμπλοκή της χώρας απ’ τον πόλεμο. Να γυρίσουν πίσω ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για επιχειρήσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video