ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προοπτική Πολιτών: Γιατί ψηφίσαμε κατά της αγοράς από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας

Προοπτική Πολιτών: Γιατί ψηφίσαμε κατά της αγοράς από τον Δήμο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσαμε ΚΑTA της αγοράς από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη για δημιουργία χώρου πολιτισμού και τεχνολογίας, με το ποσό των 1.340.000 ευρώ.

Η απόφαση μας στηρίζεται σε μια σειρά σημαντικών δεδομένων, όπως πρωταρχικά η οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία είναι επισφαλής ή και αρνητική, αφού θα κληθούμε να πληρώσουμε σύντομα δάνεια ύψους 8.000.000 ευρώ, τα όποια έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε λόγω της πανδημίας, όπως και οφειλές στην αγορά ύψους 4.500.000 ευρώ. Όλα αυτά τα ποσά θα κληθούμε πολύ σύντομα να τα αποπληρώσουμε.

Για την συγκεκριμένη δαπάνη αγοράς, δεν υπάρχει έγγραφη βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας ότι μπορεί να καλυφθεί, χωρίς κίνδυνο για τα οικονομικά του Δήμου. Πόσο μάλλον και για επιπλέον χρήματα, κάπου 700.000 ευρώ που θα χρειαστούν για όποιες παρεμβάσεις ανάπλασης του κτηρίου.

Με την παράδοση του έργου ανακατασκευής των Αποθηκών του ΟΣΕ, την Πινακοθήκη που παραμένει ακόμη κλειστή, την Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Μύλο Μασούρα, το Δημοτικό Θέατρο, το Πνευματικό Κέντρο, το Νομαρχείο και τα δύο υπαίθρια θέατρα, Πάρκου Προσκόπων και Αλτιναλμάζη ο Δήμος διαθέτει επαρκείς και πολλούς χώρους κατάλληλους για Πολιτιστικές ή Τεχνολογικές η Επιστημονικές δράσεις.

Από όλα αυτά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αγορά του συγκεκριμένου κτηρίου δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, γινόμαστε θεατές πρόχειρων σχεδιασμών ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μια αναπτυξιακή επένδυση (αποθήκες ΚΥΔΕΠ, για την κατασκευή σκεπαστής αγοράς, Κοινωνική Πολιτική, Ιχθυαγορά, δημιουργία χώρων πάρκινγκ...).

Γιατί ο Πολιτισμός που τόσο πολύ ασπάζεστε, σαν Δημοτική Αρχή, προάγεται αφού εξασφαλιστεί η υγιής καθημερινότητα του κάθε Δημότη ξεχωριστά.

Υ.Γ. Η παράταξη «Πόλη & Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης» έπαψε να υφίσταται και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Η νέα πλέον παράταξη που δημιουργήθηκε θα τοποθετείται και θα παραθέτει τις απόψεις της, με το όνομα «Προοπτική Πολιτών».


Ο επικεφαλής

Νικόλαος Γκότσης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video