ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έβρος: Εκδηλώσεις μνήμης «1914: Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών»

Έβρος: Εκδηλώσεις μνήμης «1914: Το Μαύρο Πάσχα των Θρακών»
Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) διοργανώνει στις 6 και 7 Απριλίου 2024 σε 4 πόλεις του Έβρου, τις εκδηλώσεις μνήμης για τα πάθη των Ελλήνων της ενιαίας Θράκης «1914: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ» - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ώρα 10:30 π.μ.
  • ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Ηρώον - Μνημείο Τιμής και Μνήμης Θρακών Προσφύγων

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ώρα 10:30 π.μ.
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου - Μνημείο Θρακικού Ελληνισμού
  • ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Θεοδώρων - Μνημείο Θρακών Εθνομαρτύρων
  • ΣΟΥΦΛΙ: Ηρώον

Θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού υπό των Βουλγάρων και των Νεότουρκων κατά τον 20ο αιώνα. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, τους φορείς και τους συλλόγους κατά τόπο.

Μια ιστορική πρωτοβουλία / διοργάνωση της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) που υλοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, με τη σθεναρή υποστήριξη / συνδιοργάνωση κατά τόπο, των Δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Έβρου (στην Αλεξανδρούπολη) και τις ευλογίες / αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης και της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Μια πρωτοβουλία της ΕΠΟΦΕ που έχει διπλό σκοπό, αφενός μεν, την απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής και ιερού χρέους υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ψυχών των Ελλήνων της ενιαίας Θράκης, που βίωσαν διώξεις, εκτοπισμούς, βασανισμούς, μαρτύρια και θανατώσεις στο πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα και αφετέρου δε, την ευρεία ανάδειξη της ιστορικά αποδεδειγμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης, αλλά δυστυχώς, αποσιωπημένης αυτής πτυχής της ιστορίας των προγόνων μας, η οποία μόλις πρόσφατα ανεγνωρίσθη επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων με σχετικό νομοθέτημα την 7η Ιουλίου 2022.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video