ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιώργος Στασινός από Ορεστιάδα: Το ΤΕΕ κάνει σημαντικά έργα για την κοινωνία, τους μηχανικούς και πάνω από όλα τους πολίτες

Γιώργος Στασινός από Ορεστιάδα: Το ΤΕΕ κάνει σημαντικά έργα για την κοινωνία, τους μηχανικούς και πάνω από όλα τους πολίτες
Στα έργα που τοποθετούν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε θέση πρωταγωνιστή στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από την Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.


Μιλώντας για το σημαντικό ορόσημο του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «αυτά τα 100 χρόνια μας βρίσκουν σε μία περίοδο που κάνουμε σημαντικά έργα για την κοινωνία, για την Πολιτεία, για τους Μηχανικούς και πάνω από όλα για τους πολίτες. Αυτά τα έργα είναι, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, ένα μεγάλο πρόγραμμα για Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα».


Μάλιστα, όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, συνοδευόμενος από το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Νίκο Σπυριδωνάκο, «ουσιαστικά είμαστε ο φορέας - πρωταγωνιστής στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και νομίζω τα επόμενα 5 χρόνια το ΤΕΕ θα καταφέρει να αλλάξει το πώς σκέφτονται και οι Μηχανικοί και εν τέλει πώς εξυπηρετούνται και οι πολίτες της χώρας».

«Το ΤΕΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας με προσφορά στον τόπο, στους πολίτες και πάνω από όλα στην κοινωνία. 100 χρόνια προσφοράς στην ανάπτυξη της χώρας, με τα άσχημα και τα καλά, αλλά στο τέλος - νομίζω - με ένα θετικό πρόσημο» επισήμανε ακόμα.


Ειδικά για την Ορεστιάδα, ο Γιώργος Στασινός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ «θα ξεκινήσει άμεσα, το επόμενο διάστημα, η ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας, παράλληλα εξελίσσεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είναι σημαντικό και σε συνεννόηση με το ΤΕΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα δοθεί ένα όραμα για την ανάπτυξη της πόλης της Ορεστιάδας». «Ο Δήμαρχος είναι εξαιρετικός, είναι και συνάδελφος Μηχανικός, γνωρίζει τα θέματα και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της πόλης» πρόσθεσε ο κ. Στασινός.


Σημειώνεται ότι, το «ταξίδι» του TEE Roadshow στη Θράκη ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την Ξάνθη και την Κομοτηνή και συνεχίζει με δύο σταθμούς στον ακριτικό νομό Έβρου, στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη. Η παρουσία του TEE Roadshow σε δύο πόλεις στον ακριτικό Έβρο, είναι έντονα συμβολική, καθώς σχεδόν σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια η περιοδεία σταματά συνήθως σε μία πόλη, την πρωτεύουσα κάθε νομού.

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, η καμπάνια για τα 100 χρόνια ΤΕΕ «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα, με δεκάδες τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, που θα εξελιχθούν μέχρι το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου. Στόχος είναι μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα για το ρόλο και το έργο των Ελλήνων Μηχανικών και του επαγγελματικού τους φορέα, του ΤΕΕ, στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, τον τελευταίο αιώνα και για τη μετάβαση στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, με έμφαση στην ανθεκτικότητα, σήμερα και στη νέα εποχή.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video