ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Π. Μιχαηλίδης: Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα ζητούμενα αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του FSRU

Π. Μιχαηλίδης: Μαρίνα τουριστικών σκαφών στην Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα ζητούμενα αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του FSRU
Από το 1995 εκκρεμεί η κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών στην Αλεξανδρούπολη δυναμικότητας 400 θέσεων ελλιμενισμού, ως ανταποδοτικό όφελος του "Καζίνο Ξάνθης" προς την τοπική κοινωνία! Κάτι το οποίο δεν αποτελούσε μια απλή υπόσχεση αλλά νόμο του κράτους στο πλαίσιο της υπ´ αριθ. 600/03-04-1995 Απόφασης του Υπουργού Τουρισμού (ΦΕΚ 269 Β/10-4-1995). Για το θέμα αυτό τελευταία αναφορά έγινε στις 23/3/2012 στην Ελληνική Βουλή μετά από σχετική ερώτηση της τότε βουλευτού κας Χρύσας Αράπογλου και σημερινής Δημάρχου Καλαμαριάς. Δυστυχώς για την υπόθεση αυτή σιώπησαν όλες οι δημοτικές αρχές της Αλεξανδρούπολης στην τελευταία εικοσαετία, χωρίς να εξαιρείται φυσικά και η σημερινή.

Αντίστοιχη σιωπή από τους δημάρχους υπήρξε και την τελευταία δεκαετία σε ότι αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη από την περιβόητη εγκατάσταση και λειτουργία της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης και παρά τις συνεχείς και επίμονες πιέσεις μερίδας της αντιπολίτευσης.

Εντύπωση προκαλεί και το πρόσφατο γεγονός της αναίτιας αναβολής της προγραμματισμένης εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Gastrade, στις 12/12/2023 στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με την Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε πλήρη αμηχανία και έλλειψη κάθε σχετικής πρωτοβουλίας.

Ο νέος Περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ καθώς και ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης οφείλουν να καλέσουν άμεσα σε ευρεία σύσκεψη τους βουλευτές του νομού και κάθε σχετικό εμπλεκόμενο φορέα, με κυρίαρχο θέμα την σύνταξη υπομνήματος προς τον Πρωθυπουργό σε ότι αφορά την διεκδίκηση αντισταθμιστικών παροχών για το FSRU, με πρώτη απαίτηση την κατασκευή Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών σε συνέχεια και της παλιάς σχετικής Υπουργικής Απόφασης του 1995 (ΦΕΚ 269 Β/10-4-1995).

ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Αρχιτέκτονας μηχανικός
Πρώην δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video