ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Διδυμότειχο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο

Το Διδυμότειχο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, προστάτου, πολιούχου και εφόρου της πόλης του Διδυμοτείχου, με επίκεντρο τον επ΄ ονόματι αυτού Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την συμπλήρωση 190 ετών από της ανοικοδομήσεως του μεταβυζαντινού αυτού Ναού (1834-2024), στον οποίο συνοψίζεται η μακραίωνη ιστορία του Κάστρου του Διδυμοτείχου και της πόλης γενικότερα μέχρι σήμερα.


Προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού στις λατρευτικές Συνάξεις προσήλθαν και συμμετέσχον ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αὐλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος προέστη του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο λόγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ο κατά σάρκα αυτάδελφός του Θεοφ. Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.


Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στον εορτασμό και τους επισήμους, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ο φετινός εορτασμός, που συμπίπτει με την συμπλήρωση 190 χρόνων από της ανεγέρσεως του Μητροπολιτικού μας Ναού, γίνεται αφορμή να υπομνησθή σε όλους μας ότι ο τόπος αυτός είναι ιερός και άγιος και οι εκκλησίες του, όπως και τα λοιπά σωζόμενα χριστιανικά μνημεία του, μαρτυρούν μέχρι σήμερα ότι είναι τόπος ποτισμένος από το αίμα ομολογητών, από τα δάκρυα οσίων και από τον ιδρώτα δικαίων και τιμίων ανθρώπων. Όλοι αυτοί ανά τούς αιώνες είχαν Οδηγό της ζωής τους τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, στον οποίο και αφιέρωσαν με ευλάβεια, παρά τις ποικίλες αντιξοότητες στα δύσκολα χρόνια των διωγμών και του κατατρεγμού, ό,τι πολυτιμώτερο, ό,τι ομορφότερο και ό,τι αγιώτερο κουβαλούσαν στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς τους.

Ο όμορφος και ιστορικός μεταβυζαντινός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αθανασίου σέ κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται τόπος συνάντησης του Θεού με τον άνθρωπο και του ανθρώπου με τον Θεό. Γίνεται ἡ ʺκλίμαξʺ για να κατέβη ο Θεός στον κόσμο και να ανέβη ο άνθρωπος στον Ουρανό. Είναι το υπήνεμο λιμάνι στο οποίο βρίσκουν παρηγοριά και ελπίδα οι ταλαιπωρημένες ψυχές μας και οι εμπερίστατοι αδελφοί μας…».

Και συνέχισε λέγοντας: «Η μνήμη του Μεγάλου Αθανασίου του ακλόνητου υπέρμαχου της πίστεως, σε μία εποχή αποδόμησης των διαχρονικών αξιών, όπως η δική μας, υπενθυμίζει το δικό μας καθήκον να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Πίστη μας, να υπερασπιζόμεθα μέχρι θυσίας την Πατρίδα μας και να σεβόμεθα την οικογένειά μας, ως ιερό θεσμό και κύτταρο της κοινωνίας…».


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός και οι επίσημοι προσήλθαν στη συνοικία της Ταμπακιάς, όπου το επ΄ ονόματι του Αγίου Αθανασίου προσκυνητάριο. Εκεί οι ευλαβείς ʺψαράδεςʺ της περιοχής τιμώντας τον άγιό τους ετοίμασαν ʺκουρμπάνιʺ, το οποίο ευλόγησε ο επιχώριος Επίσκοπος.


Παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου Αν. Δημοσχάκης και Χρ. Δερμεντζόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Φανή Μπαχαρίδου και Κων. Βενετίδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Ταξίαρχος Νικ. Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ιω. Ματθαίος, η Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αν. Πουρναρά, αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων με τις σημαίες τους, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και προσκόπων, και πλήθους πιστών.


11111
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video