ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης για το ατύχημα εργαζόμενου του Δήμου

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης για το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου του Δήμου
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο και πόστο εργασίας και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλων των εργαζομένων με προτεραιότητα στους εργαζόμενους των ευάλωτων ηλικιών απαιτεί η ΔΑΣ ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 61χρονος συμβασιούχος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πραγματοποιούσε αποκομιδή σκουπιδιών μέσα στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και χτύπησε το κεφάλι του κατά την πτώση του στο έδαφος. Μάλιστα χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να μεταφερθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο η διακομιδή πρέπει να γίνεται με ασθενοφόρο, και το πιο κοντινό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρίσκονταν στη πόλη της Αλεξανδρούπολης!

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ σημειώνει:

«Η ΔΑΣ ΟΤΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης ευχόμαστε να βγει νικητής ο συνάδελφος στη μάχη που δίνει για τη ζωή του μετά από το σοβαρό περιστατικό της υγείας του που συνέβη κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ο συνάδελφος στα 61 του χρόνια έχει προσληφθεί στο Δήμο με σύμβαση ορισμένου χρόνου, θέλοντας να εξασφαλίσει το μεροκάματο και να συμπληρώσει τα ένσημά για να συνταξιοδοτηθεί.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι «άνθρωποι είμαστε, αυτά συμβαίνουν» ή ότι «έτυχε εν ώρα εργασίας». Αυτό όμως που πρέπει να αναρωτηθεί είναι γιατί ένας εργαζόμενος σε τέτοια ηλικία αναγκάζεται να ζει μεταξύ ανεργίας και 8μηνων, γιατί του ανατίθενται επίπονα πόστα όπως αυτή του συνοδού απορριμματοφόρου. Είχε επισκεφτεί γιατρό εργασίας για προληπτικές εξετάσεις; Γιατί ο Δήμος δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό και μάλιστα όταν πρόκειται για την καθαριότητα;

Η υγεία των εργαζόμενων δεν είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης. Οι συνθήκες δουλειάς με τους εντατικούς ρυθμούς, την καταπόνηση, το άγχος και την πίεση για να τα βγάλουμε πέρα είναι αναμενόμενο να οξύνουν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο. Ποσό μάλλον όταν πρόκειται για συμβασιούχους εργάτες με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα.

Για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στους χώρους δουλειάς υπάρχουν διαχρονικά τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των δήμων, αφού ψηφίζουν και εφαρμόζουν μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, αφήνοντας απροστάτευτους και εκτεθειμένους τους εργαζόμενους.

Όσο αφορά στο τραγικό γεγονός ότι στο συνάδελφο άργησαν να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες παρότι βρίσκονταν λίγα μέτρα από τα επείγοντα του Νοσοκομείου φανερώνεται για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο και οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού και των δομών υγείας του νομού όταν πρόκειται για τις ζωές μας.

Συνάδελφοι, για να προστατέψουμε τη ζωή μας είναι ανάγκη να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο και πόστο εργασίας του δήμου, παρουσία γιατρού Εργασίας, ειδικό εξοπλισμό όπως απινιδωτές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου άμεσα να πάρει μέτρα για να πραγματοποιηθούν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλων των εργαζομένων με προτεραιότητα στους συναδέλφους συμβασιούχους των ευάλωτων ηλικιών.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video