ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έφυγε από τη ζωή ο γεωπόνος και στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τρέλλης

Έφυγε από τη ζωή ο γεωπόνος και στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τρέλλης
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γεωπόνος Χρήστος Τρέλλης, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του ΚΚΕ στον Έβρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. O Χρήστος Τρέλλης υπηρέτησε το κόμμα από διάφορες θέσεις για 40 και πλέον έτη.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, καθώς και μέλος της Επιτροπής Αν. Μακεδονίας - Θράκης για πολλά χρόνια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ο Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης - Έβρου, ενώ ακόμα υπήρξε Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ.

Η πολιτική κηδεία του Χρήστου Τρέλλη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 12:00 στα Β΄ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.


Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Επιτροπής Περιοχής ΑΜ-Θ και της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με οδύνη το σύντροφο Χρήστο Τρέλλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με προβλήματα υγείας.

Αποχαιρετάμε το στέλεχος του ΚΚΕ που από μικρή ηλικία και ως τα στερνά του αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης με την πολιτική του Κόμματος, σύντροφο που όπως σε όλη του την κομματική ζωή έτσι και μέχρι τις τελευταίες αυτές μέρες διακρινόταν από την ανησυχία για την πρόοδο της κομματικής δουλειάς, για να γίνουμε όλοι μας αποτελεσματικότεροι στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια.

Ο σ. Χρήστος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως γεωπόνος, και από νεαρή ηλικία, με την πτώση της Χούντας, εντάχθηκε στο κίνημα της νεολαίας και το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής ο σ. Χρήστος Τρέλλης ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ένταξής του στην ΚΝΕ και στο Κόμμα, στις οργανώσεις του Έβρου και της Ροδόπης, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό συνέχισε στη δουλειά του Κόμματος, διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Έβρου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης και του Γραφείου της για πολλά χρόνια.

Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στο ίδιο το ΚΚΕ, ο σ. Χρήστος αντιπάλεψε τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές και την επαναστατική του ιδεολογία και συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση και την ενίσχυση των Οργανώσεών του τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο σ. Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης - Έβρου, ενώ ακόμα είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακεδονίας - Θράκης και υπήρξε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Τον σ. Χρήστο τον διέκρινε η διαρκής προσπάθεια για τη σε βάθος μελέτη των εξελίξεων στην περιοχή μας, για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων στη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Άλλωστε με αυτούς διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς ανεξάρτητα των πολιτικών τους επιλογών, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής αγωνιζόταν. Για αυτό και ο λαός της περιοχής αναγνώριζε στο πρόσωπό του όλες τις αρετές του ανιδιοτελή αγωνιστή, του πρωτοπόρου και αταλάντευτου κομμουνιστή.

Για αυτή του τη δράση πολεμήθηκε αρκετές φορές με αήθη τρόπο από ταξικούς αντιπάλους που προσπαθούσαν στο πρόσωπό του να σπιλώσουν το ίδιο το Κόμμα. Ο σ. Χρήστος σε κάθε επίθεσή τους δυνάμωνε ακόμα περισσότερο τη δράση του.

Με γνώση και με πάθος πάλευε για κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην κομματική δουλειά, με ιδιαίτερη συμβολή στο σχεδιασμό της. Με πνεύμα πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητα έμπαινε μπροστά σε πολιτικές αναμετρήσεις, στους αγώνες του λαού για να μην περάσουν αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στις πλάτες του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της κομματικής του υπόστασης και της προσωπικότητάς του θα φέρνουμε στο νου κάθε φορά που θα θυμόμαστε τη δράση του σε μεγάλα μέτωπα όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στους χρυσοθήρες, στα αγροτικά μπλόκα, στις απεργιακές περιφρουρήσεις, αλλά και στην καθημερινή δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο για να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις ώστε να περπατήσει ο λαός μας στο δρόμο της ανατροπής.

Η Ε.Π. ΑΜΘ και η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του συντρόφισσα Φανή, τους δύο γιούς του συντρόφους Γιάννη και Αποστόλη, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρήστου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Γενάρη στις 12 μ.μ. στα Β΄ κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΚΕ.

ΚΚΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video