ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη εργατικών σωματείων και συλλόγων για τον συντονισμό δράσεων
Τα σωματεία, Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, καλούν σε σύσκεψη εργατικά σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία σημειώνουν:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό Έβρου που φανέρωσε τεράστιες ελλείψεις και ευθύνες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες που οξύνονται κατά την χειμερινή περίοδο, εκεί όπου ο καθένας κατοικεί, εργάζεται, μορφώνεται, αθλείται, ψυχαγωγείται.

Με την ακρίβεια και την άδικη φορολογία να κατατρώει το οικογενειακό εισόδημα, τους μισθούς να εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα για να καλύψουμε βασικές ανάγκες, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε λίμνες διάφορες γειτονιές της πόλης ενώ οι κάτοικοι των πυρόπληκτων οικισμών όπως των Δικέλλων, της Παλαγίας, του Άβαντα έζησαν με το φόβο μιας νέας καταστροφής αφού πλαγιές και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα νερά απείλησαν δημόσιες υποδομές ενώ και στην Εγνατία Οδό περιορίστηκε η κυκλοφορία σε σημείο που οι λάσπες κατέκλυσαν το οδόστρωμα.

Μέχρι σήμερα τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου είναι «μπαλώματα» σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Και αυτό γιατί κριτήριό τους για να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί οποιοδήποτε έργο είναι πως θα βγουν κερδισμένοι οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι να καλυφθούν οι ζωτικές ανάγκες του λαού.

• Τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, όπως τα αντιπλημμυρικά, για να υλοποιηθούν περιμένουν επενδυτές - αναδόχους.

• Οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες για εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αργούν και δεν επαρκούν ενώ αρκετοί έχουν αποκλειστεί από κάθε στήριξη.

• Η βοήθεια προς τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ελαιοπαραγωγούς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη την ώρα μάλιστα που οι επιδοτήσεις που μειώθηκαν και αυξήθηκε υπέρογκα το κόστος παραγωγής για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

• Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας από ασθένειες που θα οξύνονται μετά την πυρκαγιά όπως τα αναπνευστικά προβλήματα και ο κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Είμαστε αποφασισμένοι, όπως κάνουμε τόσο καιρό, να συνεχίσουμε τον αγώνα βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων!

Σας καλούμε να συζητήσουμε, να αναδείξουμε προβλήματα, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις διεκδικήσεις μας για:
  • 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Στήριξη στους βιοπαλαιστές παραγωγούς με ζωοτροφές για όσο διάστημα χρειαστεί. Σύγχρονα έργα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Δραστική μείωση στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση φόρων όπως ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video